tisdag 1 juni 2010

Rättegången om mordet på Inger i Landskrona (Efterlyst 19 maj 2010)

Video:



En invandrare från Mellanöstern hade fräckheten att parkera sin bil på handikapplats. Ett äldre par tutade för att göra honom uppmärksamma på att han borde flytta sin bil.
Invandraren klev ur sin bil och misshandlade den äldre mannen som ville få invandraren att flytta på sig. Mannen föll ihop över motorhuven och hans fru Inger skyndade till hjälp.

Enligt vittnesmål hinner hon säga ni invandrare har noll respekt för regler och äldre. Därpå blev hon misshandlad med knytnävsslag och föll i gatan. Hon fick svåra obotliga skallskador och avled senare på sjukhus.

Brottet upprörde. Brottet var särskilt hänsynslöst då det var en äldre dam som misshandlades helt oskyldigt, dessutom svårt och av en ung okänd man.
Det startades stödgrupper av olika slag för att visa sympati för Inger, för att få upplysning om gärningsmannen, för att kunna utvisa honom och de familjemedlemmar som skyddat honom, för att få bukt med massinvandringen som ökar brottsligheten osv.

En misstänkt gärningsman greps och anhölls. Det fanns (och finns) ett stort hat mot gärningsmannen och många krävde dödsstraff.

En del ville att gärningsmannen skulle släpas upp på torget och slås ihjäl. Andra vill att han skulle skjutas, steglas, hängas eller avrättas på något annat sätt. I stort sett alla ville att han skulle utvisas den dag domen faller mot honom. Hans släktingar borde också dömas för skyddande av brottsling eftersom de medvetet försökt skydda honom på ett olagligt sätt.