torsdag 12 november 2009

Inslag om Fria Nyheter i TV4



Fria Nyheter bemöter faktafelen i inslaget:

Faktafel i TV4-Umeå om Fria Nyheter i inslaget Brottslingar hängs ut på hemsidorna. Vi bemöter med fakta. I övrigt tackar vi givetvis för reklamen.

I inslaget sägs att Fria Nyheter har 8.000 besökare i veckan. Detta är fel. Fria Nyheter har mellan 18.000 20.000 unika besökare i veckan enligt bloggtoppen.se. Det brukar ligga på ca 8.000 besök om dagen. Fria Nyheter har omkring 20.000 sidvisningar om dagen och över 500.000 sidvisningar i månaden.

Att Fria Nyheter och artiklarna osar rasism och främlingsfientlighet och hänvisar till insändare är även det ett försök att måla upp en felaktig bild av Fria Nyheter. Våra artiklar håller sig till fakta och vi rapporterar om både svenska och utländska förövare. Vi skriver även om annan samhällsfakta och inte enbart om brott. När det gäller insändare tror vi på det fria ordet och tar ingen ställning till insändarskribentens politiska åsikt. Många av de insändare som kommit in till Fria Nyheter har visat sig vara uppskattade bland läsarna.

I inslaget anklagas Fria Nyheter för att hänga ut personer som blivit misstänkta för brott. Det händer i fåtal fall att vi väljer att namnpublicera innan fällande dom. Detta beror på ifall det finns ett uppenbart allmänintresse att publicera det eller om personen är känd för grov brottslighet sedan tidigare. I regel väntar vi med att publicera namn innan fällande dom.

http://frianyheter.wordpress.com/2009...

Sändes: 2009-11-12