fredag 6 november 2009

Per-Anders Pettersson, en hjälte som fängslas men våldsmannen går fri och får skadestånd.



Per-Anders Pettersson, en hjälte som fängslas och en våldsman går fri och får skadestånd.

En förvirrad, påverkad och aggressiv man hade gått bärsärk i byn, angripit och hotat folk. Han tvingade en äldre kvinna att stanna sin bil sedan kastade han sig över henne och försökte strypa henne.
Per-Anders och en vän visste att en påverkad man fanns i närheten, hörde kvinnan skrika och såg att hon hade en man över sig.
Hon skrek så högt som lungorna tillät och hängde på hornet. Jag tog domkraften som låg bak i bilen, mest för att skrämmas, och sprang bort till bilen, säger Per-Anders Pettersson.
Han slog till gärningsmannen över axeln med domkraften.
Det var som att han inte reagerade alls av slaget. Så jag hytte till igen för att skrämma honom. Efteråt blev Per-Anders tackad av kvinnan som han räddat. Han säger att det kändes som att han gjort något bra när han grep in, att han inte ens vill spekulera i vad som hänt kvinnan om han inte gjort det. I byn kallades han för hjälte för sitt rådiga ingripande.
Men några dagar senare fick Per-Anders veta att han var misstänkt för brott.
Både i tingsrätten och hovrätten dömdes Per-Anders Pettersson till ett års fängelse för grov misshandel och till att betala 50 000 kronor i skadestånd. I domen står det att Per-Anders handlade föredömligt då han grep in och att det första slaget var befogat. Men att det andra slaget var för hårt och oprovocerat eftersom våldsmannen fick huvudvärk enigt rätten.
"Någon nödvärnsrätt fanns inte längre och Per-Anders Petterson hade inget fog för att tro något annat. Han borde i varje fall ha avvaktat innan han slog till andra gången." står det i tingsrättens dom.
Det kom som en chock. Jag trodde inte att man kunde bli dömd för att man griper in och räddar någon.

http://aftonbladet.se/nyheter/article...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/art...

Stödsida på Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid...

Läs följande bloggar som är bland de mest lästa politiska bloggarna i Sverige.

De har två saker gemensamt.

1. De skriver om hur verkligheten ser ut i Sverige vilket inte reflekteras i de stora media. De skriver ärligt om massvåldet, invandrarvåldet och de negativa konsekvenserna av den okontrollerade massinvandringen. De talar om vilka som ligger bakom det mesta av massvåldet, de ljuger inte. Tidningarna antyder att svenskar ligger bakom nästan all grov våldsbrotttslighet. Det är inte sant, invandrarna ligger bakom det mesta.

2. De flesta av bloggarna har stoppas av tidningarnas politiska kommissarier, de är förbjudna att länkas till de stora tidningarnas artiklar via Twingly. De stora media vill inte spida de sanningar om hur Sverige ser ut och tidningarna bedriver därmed censur mot den information som skrivs i bloggarna. Tidningarna länkar bara till banala ickepolitiska bloggar eller vänsterbloggar som håller med tidningarnas politiska agenda.

Därför är det viktigt att sprida information om hur Sverige verkligen ser ut. Läs bloggarna och sluta köpa de stora tidningarna. De ljuger och censurerar, hjälp inte tidningarna, betala inte för deras lögner. Läs gratisversionen online, men lita inte på dem. Analysera kritiskt vad som skrivs och gå till bloggare och jämför sanningen, skillnaden är skrämmande. Fakta och viktig information får ni hos bloggarna, statligt kontrollerad media undanhåller avsiktigt nästan all viktig information så det oundvikliga folkupproret skjuts på framtiden.




http://politisktinkorrekt.wordpress.com/
http://frianyheter.wordpress.com/
http://natverkmotpk.blogspot.com/
http://imittsverige.blogspot.com/
http://thoralfalfsson.webblogg.se/
http://robsten.blogspot.com/
http://everykindapeople.blogspot.com/
http://www.rakryggad.blogspot.com/
http://jihadimalmo.blogspot.com/
http://www.klaric.se/
http://antiism.wordpress.com/
http://affes.wordpress.com/
http://www.rebell.dk/
http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/
http://www.svenskmedia.blogspot.com/
http://www.ansiktsburk.blogspot.com/