måndag 14 mars 2011

Nya gängmord i Danmark

DANMARK Svensk media förnekar sig inte. TT skickade ut ett telegram enligt följande: Ännu en ung man med invandrarbakgrund dödas i går kväll i Köpenhamn. Det var en 19-åring som sköts ned med flera skott på Nörrebro. Mannen fördes till Rigshospitalet där han senare avled. Senast i torsdags sköts en 19-åring med somalisk bakgrund ihjäl i utkanten av Köpenhamn och i fredags knivdödades en 24-åring med irakiskt ursprung i stadsdelen Christianshavn.

Sedan får vi inte veta mer. TT skriver ”invandrare” i klartext och PI får uppfattningen att man implicerar någon form av rasistmord, utfört av danskar som tröttnat på invandrare. SVT har exempelvis rubriken ”Nytt mord på invandrare i Köpenhamn”.

Så är det inte. Vill man veta mer får man gå till dansk media.

Istället handlar två av fallen om det ständigt pågående gängkriget mellan invandrargängen och Hells Angels support AK81 mfl grupperingar. Gängkriget har hittills krävt ett dussintal döda varav minst en oskyldig och nära 100 sårade. 2009 övervakades 1300 kriminella och den siffran steg till 1660 år 2010. Den mest uppmärksammade skjutningen var mot ett höghus för några år sedan. Medan gängmedlemmarna gömde sig i en lägenhet några våningar upp ställde sig deras rivaler på gatan och sköt helt besinningslöst med flera automatvapen mot huset. X antal lägenhetsfönster krossades hos grannarna på flera våningar och skotten gick även genom fasaden in i olika rum hos vettskrämda oskyldiga danskar.

Aktuella mord

Under veckan som gått har man haft fyra skjutningar i Köpenhamn inkluderat två av morden och polisen anser kriget blossat upp igen efter en tids lugn.

Mord 1
19-åringen som sköts till döds tillhör grovt kriminella invandrargänget Blågårdsbande, där majoriteten kommer från mellanöstern. 19-åringen och flera andra i gänget utsattes för en drive by shooting på Blågårds Plads. De har många fiender och ledarna är två irakiska bröder där den ene stod åtalad förra året för anstiftan av mord på ett antal andra.

Mord 2
I torsdags befann sig fyra kriminella i Husum i Tingbjerg. En bil stannar då till och gänget stannar upp. Då beskjuts man med maskinpistol. Sedan hoppar gärningsmännen ur och tömmer magasinen. En hann undan, en somalier lindrigt skadad, en pakistanier sköts i huvudet men överlevde och den 19-årige somaliern dog på platsen. 25 hylsor fann man på platsen och gärningsmännens bil hittades senare utbränd. Polisen tror nu det handlar om en intern uppgörelse.

Mord 3
Knivmordet i fredagskväll skedde i Christianshavn vilket ligger jämte knarkparadiset Christiania. Den knivmördade var irakiern Pedro Al-Neema, 24 år, med danskt medborgarskap. Han höggs till döds med fem-sex hugg. Polisen hittade joints på honom vilket antyder köp inne på Christiania. Det var inget rånmord då han hade pengar, mobil mm på sig.

Pedro Al-Neema kom till Danmark som 10-åring från Bagdad men hade inget jobb eller bostad utan sov på soffan hos föräldrarna i Dragör, som är en pittoresk liten hamnby intill Öresundsbron och jämte storstaden Köpenhamn. Mordet är en gåta för polisen, då han var helt okänd för dem. Man efterlyser nu uppgifter om hans sista tid i livet i dansk media.

Husrannsakan

Polisen har efter mord 1 och 2 dragit igång en jättelik operation där man gjort razzia på 43 adresser. Minst sex är gripna, vapen har hittats, 200 000 danska kr i kontanter, 1 kg hasch mm. Och man fortsätter slå ner hårt på de kriminella grupperingarna för man vill under inga omständigheter ha en fortsättning på gängkriget eller fler mord.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt