lördag 10 oktober 2009

Två sköts i huvudet i Rosengård



En man och en kvinna har skjutits på Ramels väg i Rosengård. De ska ha skjutits i sina huvuden.

Vid niotiden på lördagsmorgonen var den eller de som skjutit fortfarande på fri fot.
Vi har inte kunnat höra dem som vet mest om vad som hänt: gärningsmannen eller gärningsmännen och de två skjutna, säger Calle Persson på Skånepolisens länskommunikationscentral.

Under dagen kommer vi att förhöra anhöriga och vänner och göra tekniska undersökningar av fynd på platsen.
Och så hoppas vi få in tips från allmänheten om händelser direkt före eller efter skotten - kanske har någon som varit ute med hunden sett något till exempel.

Misstänker ni att det är samma gärningsman eller gärningsmän bakom båda skjutningarna?
Ja, absolut så kopplar vi samman dem. Och vi tror att brottsplatsen är där bilen hittades.

Hittade ni tomhylsor vid bilen?
Vi har säkrat spår, men vilka vill vi inte gå in på än. Undersökningen är inne i ett så känsligt skede.

Polisen fick vid 00.30-tiden på lördagen larmet om en skadad man på Ramels väg 111, vid det sista huset i bostadsområdet Herrgården. Enligt de första uppgifterna skulle mannen vara knivskuren men när polisen kom till platsen upptäckte de att mannen var skottskadad. Mannen ska då ha varit vid medvetande.
Vi söker därefter igenom närområdet och påträffar då en bil med ytterligare en skottskadad person, en kvinna, sade Conny Strömberg, polisens yttre befäl till Sydsvenskan vid avspärrningen på Västra Skrävlinge kyrkoväg där bilen med kvinnan påträffades.

Både mannen och kvinnan var allvarligt skadade de ska båda ha skjutits i huvudet.
Jag kan inte bedöma om deras skador var livshotande men båda två var allvarligt skadade, säger Conny Strömberg.

Senare under natten flyttades mannen till Universitetssjukhuset i Lund. Kvinnan vårdades kvar på Mas tidigt i morse. Några närmare uppgifter om deras tillstånd är inte kända, men deras skador bedömdes som mycket allvarliga.

Västra Skrävlinge kyrkoväg knyts samman med Ramels väg genom en cykelbana under Inre ringvägen, ett avstånd på några hundra meter. Området runt Västra Skrävlinge kyrka spärrades av och undersöktes av polisens tekniker under natten. Det finns ännu inga uppgifter om vad undersökningen gav.

Även Ramels väg spärrades av och undersöktes från infarten till Herrgården. Polisen sökte bland annat igenom området med hundar och tekniker undersökte bilen där kvinnan hittades och platsen där mannen påträffades skjuten.
Det är oklart om det här hänger ihop, men vi arbetar efter den tesen, säger Lars Lindvall, länsvakthavande polisbefäl.

Mannen och kvinnan är båda identifierade och enligt Lars Lindvall ska de vara tidigare okända av polisen. Enligt TT är båda i 20-årsåldern.

När larmet om skottlossningen kom in fanns polis och ambulans redan på plats efter att först ha larmats ut till en garagebrand på Ramels väg vid midnatt.

http://sydsvenskan.se/malmo/article55...

http://politisktinkorrekt.wordpress.c...

Sändes: 2009-10-10