söndag 6 februari 2011

Indvandring från mindre utvecklade länder dyrt för Danmark

DANMARK 15,7 miljarder netto – det är vad invandrare från mindre utvecklade länder och deras ättlingar årligen kostar den danska staten, visar nya beräkningar från den oberoende institutionen DREAM.

Beräkningarna är framtagna för den liberala tankesmedjan CEPOS och visar, utöver den massiva ekonomiska förlustaffären dessa invandrare är, även att regeringens politik ämnat till att få fler högutbildade till Danmark för att säkerställa framtidens välfärd ser ut att misslyckas.

Trots ett helt nytt migrationsmönster kommer invandrare och deras ättlingar från mindre utvecklande länder kosta den danska staten 14,3 miljarder år 2020.

- Dimensionsmæssigt er tallene på størrelse med en efterløn, og konkret kan de bruges som dokumentation for, at der er et kæmpe- potentiale for at øge integrationen på arbejdsmarkedet.

Jan Rose Skaksen, professor i ekonomi vid Copenhagen Business School

Finansminister Claus Hjort Frederiksen vill se fler invandrare på arbetsmarknaden och han öppnar därför för en översyn av redan beviljade förtidspensionärer.

- Om det visar sig att man har förmåga att jobba finns det ingen grund till att man får förtidspension. Det ska finnas konsekvenser, säger Hjort Frederiksen.

Han föreslår samtidigt en period med lägre lön för invandrare, den så kallade ”indslusningsløn”. För ett knappt halvår sen kallades tanken om en sådan ”icke sympatisk” av integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

Ekstra Bladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt