tisdag 1 februari 2011

Ja till vinstmaskiner i Hässleholm

MER ENSAMKOMMANDE I Hässleholms fullmäktige beslutades på måndagskvällen att säga ja till upprättandet av ett avtal med Migrationsverket för att ta emot åtta så kallade ensamkommande flyktingbarn i de påstådda åldrarna 14 till 17. Det enda partiet som röstade emot förslaget var Sverigedemokraterna vars representant samtidigt varnade för konsekvenserna av beslutet. Röstsiffrorna blev 52-9.

Bild från annat sammanhang.

Det var alltså en förkrossande majoritet av politikerna i Hässleholms fullmäktige som sade ja till avtalet.

Kommunalrådet Lars-Göran Wibergs (C) att-sats om att ”socialnämnden efter ett års verksamhet ska redovisa en kvalitetsuppföljning avseende måluppfyllelse, organisation och resurser” antogs också.

Beslutet föregicks dock av debatt och först efter tretton inlägg kunde ordförande Douglas Roth (M) klubba igenom beslutet.

Patrik Jönsson (SD) varnade för konsekvenserna av beslutet.

– Brottligheten kommer att öka och vi kommer att få fler arbetslösa. Det är föräldrarna i hemlandet som skickar hit sina ungdomar för att de ska få det bättre och tjäna pengar som man sedan skickar till föräldrarna i hemlandet och för att dom sedan ska kunna följa efter. Man kringgår helt enkelt asylreglerna, konstaterade Patrik Jönsson.

Oppositionsrådet Tommy Nilsson (S) var snabb med att tillbakavisa Jönssons ”skrämselpropaganda”.

– De siffror som Patrik Jönsson pratar om finns inte. Och det här är ju frågor som vi inte ska debattera här i fullmäktige utan vi får hålla oss till det saken gäller och det beslut vi ska fatta här ikväll, påtalade Tommy Nilsson.

Även Samuel Bergh (M) ville försvara beslutet.

– Det gäller ju för de som kommer hit att lära språket och skaffa en utbildning så att de blir självförsörjande, konstaterade Saamuel Bergh.

Enligt Per-Åke Purk (V) är de ensamkommande som kommer hit rena ”vinstmaskinerna” och värdefulla för det svenska samhället.

NSK

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt