måndag 30 augusti 2010

Ockupantvänstern belägrar frälsis gamla hus

UTPRESSNING I söndags kväll tog sig ett tiotal ockupanter in i frälsningsarméns gamla hus på Magle Stora Kyrkogata i Lund. Där har man nu barrikaderat sig och satt upp två järnrör på insidan av porten för att förhindra att den kan öppnas utifrån. Syftet är att pressa kommunen till att köpa loss fastigheten, som är till salu, och sedan lämna över det för drift i ockupanternas regi.

Ockupanternas taleskvinna Ghazal Delafrouz

- Kommunen och universitetet har inte tagit sitt ansvar och löst bostadssituationen i Lund. Vi vill att kommunen köper fastigheten så att vi kan driva en ideell rörelse med bostäder till hemlösa studenter och andra bostadslösa. Genom den här ockupationen utövar vi vårt medmänskliga ansvar.

Tisdag morgon planerar ockupanterna att starta sin verksamhet. Men kommunalrådet Mats Helmfrid (M) avvisar helt ockupanternas krav.

– Det är inte någon bra förhandlingstaktik att ockupera någon annans fastighet. Vi tänker inte köpa ett hus åt husockupanterna. Att ockupera ett hus är inte någon bra diskussionsmetod.

Samtidigt säger Ghazal Delafrouz att man tänker ockupanterna lämna byggnaden om den inte köps av kommunen. De vill inte försöka hindra Frälsningsarmén från att sälja.

– Om inte kommunen lägger något bud på fastigheten blir vi tvungna att lämna. Men då vet också Lund och Sverige att vi har försökt samarbeta, men att kommunen vägrar att ta sitt ansvar.

Polisen kommer i nuläget inte att vidta några åtgärder mot husockupanterna såvida inte fastighetsägaren polisanmäler det olaga intrånget. Då blir det avhysning direkt.

Skånskan
SDS

Vill man tycka till om belägringen så kan man kontakta de kriminella ockupanterna på telefonnr: 0735-663713

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt