lördag 21 augusti 2010

Pappan anhållen ströp sin tvååring i morse

ORUST En tragedi, säger polisen. Vid 05-tiden på lördagsmorgonen larmades ambulans och polis av en svårt chockad mamma. Hon fick inte liv i sin tvååriga dotter. Nu sitter den 48-årige pappan anhållen för misstänkt för att ha mördat sin tvååriga dotter och föreberett att döda sin hustru.

Det tragiska skedde på en hyrd hästgård i lilla Myckleby, Svanesund på östra Orust. När ambulanspersonalen anlände gjorde man flera återupplivningsförsök men den tvååriga flickans liv gick inte att rädda. Enligt polisen har dottern dödats genom strypning eller kvävning. Mamman fördes svårt chockad till Näl i Trollhättan men hon har inte några fysiska skador.

Pappan och gärningsmannen

Magnus Söderquist,  född 1962. VD i egna boalget Teknikfocus Sverige AB; Teknisk konsult inom Industriteknik. Han är tidigare ostraffad.

Söderquist greps odramatiskt av polisen och fördes till polisstationen i Stenungsund. Han misstänks nu för mord på sin lilla dotter och förberedelse till mord på mamman. Enligt polisen befinner sig även Magnus Söderquis i ett chocktillstånd, och man har inte kunnat hålla förhör. Det går nästan inte att prata med honom.

Häktningsförhandlingar lär hållas inom kort.

G-P

Bolaget gick mycket dåligt enligt resultaträkningen för 2009. Den uppvisar endast minussiffror. PI tror att motivet kan hämtas därifrån. Skammen att hamna på obestånd* fick honom att försöka utplåna sin familj, för att skona dem hur konstigt det än nu låter. Det har hänt förr.

*Då ett företag är på obestånd betyder det att företaget inte kan betala sina skulder i tid och att dessa betalningsproblem inte är tillfälliga utan att det är bestående.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt