fredag 20 augusti 2010

Asylsökande omöjlig att utvisa våldtog 15-åring brutalt

REJMYRE En mycket brutal våldtäkt skedde på onsdagsmorgonen i en bostad i Rejmyre. Offret: en 15-årig flicka. Gärningsmannen: en 31-åring från Nigeria, som man inte kunnat utvisa på fyra års tid då det inte går att fastställa hans rätta identitet.

Det var strax innan klockan fyra på onsdagsmorgonen som polis och ambulans fick rycka ut till en lägenhet i Rejmyre (Norrköping) där den unga flickan utsatts för en mycket grov och brutal våldtäkt. Hur tösen mår idag vet inte PI men det är inte svårt att föreställa sig.

Den 31-årige gärningsmannen greps och häktades sedan under fredagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på den 15-åriga flickan. Han medger att han haft sex med flickan, men hävdar att det skedde med hennes medgivande.

Åtal ska vara väckt vid Norrköpings tingsrätt redan på torsdag i nästa vecka. [mål nummer mm kommer]

Detta är skrämmande

Hade det gått enligt planerna sommaren 2006 skulle flickan idag varit förskonad från den råa våldtäkten. Han skulle nämligen ha utvisats ur Sverige den sommaren. Men det har varit omöjligt att fastställa hans nationalitet, vilket medfört att utvisnings- och avvisningsbeslut inte kunnat verkställas. Enligt Migrationsverket är 31-åringen från Nigeria, han säger sig dock vara medborgare i Sierra Leone. Hans ärende hamnade nyligen hos utlänningsroteln vid polisen i Norrköping.

I maj åtalades han för klädstöld, snatteri av sprit samt ringa narkotikabrott i Norrköping och i juni åtalades han för stöld av matvaror i Västerås. Den förhandlingen skulle ha hållits i nästa vecka. Men den grova våldtäkten blir istället huvudnumret och övriga åtalspunkter läggs nu istället till det kommande åtalet.

31-åringen har sedan ett flertal domar bakom sig. 2004 dömdes han till fem års utvisning av Falu tingsrätt efter en fällande dom för bland annat grov misshandel. Vid frigivningen sommaren 2006 togs mannen i förvar. Mannens ansökan om asyl avslogs redan 2002, hans överklagande avslogs av utlänningsnämnden hösten 2004. Av ett yttrande från kriminalvården framgår att 31-åringen suttit i förvar i sammanlagt 27 månader utan att han kunnat förpassas ur landet.

31-åringen vistades innan ankomsten till Sverige i Holland och Tyskland, där han varit registrerad i flera namn och medborgarskap.

NT

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt