tisdag 24 augusti 2010

Politiskt Inkorrekt varnar för utländsk bilbedragare

BEDRAGARE Ett i bilbedragarbranschen gammalt trick som tyvärr fortfarande verkar vara gångbart upmärksammas nu av PI då vi fått ett tipsmail med en uppmaning att se upp med en person som så sent som den 10 augusti lurade av en säljare hans bil. Metoden som används är att kontakta en säljare som har annonserat ut sin bil. Köparen agerar vid detta tillfälle bilförmedlare och får efter att ett giltigt kontrakt skrivits under med sig bilen utan att betala några pengar.

Löftet säljaren får är att pengar kommer inom fjorton dagar, och även om bilen inte lyckas bli såld så kommer säljaren att få den begärda summan i alla fall. Låter för bra för att vara sant, och det är det också. Vid det aktuella fallet försvann ”köparen” med en BMW 750 och inga pengar har hitintills kommit säljaren tillgodo.

Bedragaren legitimerade sig med ett körkort utställt på Rolf Juliano Boban Jovanovic Friman men kallade sig vid bedrägeriet bara för Rolf Friman.

Säljaren har via bilder identifierat Friman som den som på Facebook går under namnet Juliano Jovanovic, att döma av namnet med härstamning från forna Jugoslavien.

Bedrägerimetoden är som nämnts relativt vanlig, men verkar nu få ett uppsving igen. De som närmast gjort sig kända för denna typ av bedrägerier är zigenare, exempelvis Savka Bessik som 2009 efterlystes för bilbedrägerier för över två miljoner kronor.

På Jovanovic Facebooksida kan vi se att det förekommer många från den ökända och tungt brottsaktiva zigenarsläkten Bessik bland vännerna. Dessutom förekommer även zigenare från släkterna Demeter och Taikümer, även dessa med tungt brottsaktiva släktmedlemmar.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt