VALET 2010 Skånepartiet vill förbjuda islam. I veckorna skickade de ut sina valsedlar i ett kuvert där framsidan har en illustration av Mona Sahlin iförd slöja. Man har hämtat inspiration från ett foto där hon med slöja ler glatt tillsammans med islamisten Mahmoud Aldebe, mannen som skrev brevet med kraven om muslimsk särlagsstiftning vilket sedan skickades till riksdagskandidaterna inför valet 2006. Nu visar det sig att muslimerna runt Rosengård och andra stadsdelar inte fått klart för sig vilket parti Mona Sahlin tillhör, och tror därför hon styr Skånepartiet.
Detta medför att muslimerna plockar åt sig Skånepartiets material och röstar sedan – på ett parti som avskyr deras medeltida bisarra livstil och religiösa fanatism. Det är framförallt de som inte kan svenska eller näppeligen kan prata som röstar fel.
Valfusk?
Sabit Pacolli, socialdemokratisk valarbetare, har flera gånger stött på muslimer som tänkt rösta på Skånepartiet.
– Det är personer som talar väldigt dålig svenska. Jag har rett ut missförståndet för en sådan familj och fått dem att rösta på S istället, säger Sabit Pacolli.
Missförstånden skapar osäkerhet bland kommunens valmottagare, som tar emot förtidsröster. Hur aktiv bör man vara som politiskt neutral valfunktionär i att rätta uppenbara missförstånd vid valbåset?
Dagligen stöter valfunktionärer på missförstånd och okunskapen i svenska:
– Det kommer hit flera varje dag som tror att Skånepartiet är ett muslimskt parti, säger en valmottagare som vill vara anonym.
För kommunens valmottagare är situationen svårhanterlig och känslig. De får absolut inte styra väljarna politiskt. Däremot är det deras uppgift att underlätta röstningen och klara ut eventuella missförstånd kring partinamn om väljare ber om hjälp. Om en väljare viftar med Skånepartiets Mona Sahlin-broschyr och säger att han eller hon vill rösta på Mona Sahlin – vilket händer – kan valmottagarna upplysa om att Mona Sahlin inte tillhör Skånepartiet, anser valnämndens biträdande sekreterare Louise Lagerlund.
– Men det är en jättesvår gränsdragning. Våra valmottagare ska absolut inte ge sig in i politiska diskussioner, säger Louise Lagerlund.
En som är aktiv valmottagare går fram och frågar vid misstanken om att en väljare fattat fel.
– Jag såg två etiopiska kvinnor som tog Sverigedemokraternas valsedlar. Då gick jag fram till dem. Det visade sig att de tänkt rösta på Socialdemokraterna.
En annan valmottagare förhåller sig mer passiv:
– Det har hänt att jag misstänkt att väljare röstar på något annat än det den egentligen tänkt, på grund av missförstånd. Då har jag inte ingripit. Det här är en jättesvår fråga, men vi ska informera om hur valet fungerar. Inte påverka röstningen.
Åtal
Den 20 april ställde Skånepartiet ut ca 20 affischer som föreställde ”profeten” Muhammed och denne barnhustru Aisha, 6-9 år gammal, runt hela Malmö; "Är det sådana här bröllop vi vill se i Skåne?". Timmarna senare hade merparten demolerats av våldsvänstern och/eller muslimer. Den 21 april polisanmäldes verket av en privatperson men även av polisen för som det hette "antimuslimska" provokationer. Hets mot folkgrupp blev rubriceringen vilket i detta fallet hamnar under tryckfrihetsbrott.
Hur man ens kan fundera på att anmäla affischen är obegripligt. Uppgifterna kommer direkt från koranen och haditherna. Flera uppgifter om Aishas ålder när hon togs till hustru förekommer, såsom 9, 14 år och 19 år. Man anser allmänt inom islam att Aisha ska ha passerat puberteten vid giftermålet. Uppgiften om 9 år förekommer dock på flera ställen i Haditherna.
Men Justitiekanslern (JK) beslutade inleda en förundersökning om affischen uttryckte missaktning mot muslimer. Och för en tid sedan meddelade Justitiekanslern att man beslutat sig för att åtala Skånepartiets ledare Carl P Herslow för Hets mot folkgrupp.
I början av veckan inleddes rättegången vid Malmö tingsrätt mot Carl P Herslow för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp. Justitiekanslern (JK) anser att affischen med Muhammedteckningen uttrycker missaktning för personer med muslimsk tro.
Jimmie Åkesson fördömde beslutet om att väcka åtal:
- Ur demokratisynpunkt är justitiekanslerns åtal mot Carl P Herslow mycket oroväckande. Skulle Herslow fällas innebär det i praktiken en kriminalisering av islamkritik.
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt