tisdag 21 september 2010

Skattebetalarna slapp betala rik kommunist

Det var den 13 augusti som ABF, SSU, Unga örnar, Folkets hus och den socialdemokratiska banken Swedbank arrangerade en familjedag i Mellanström för att uppmärksamma folkrörelsen och arbetarrörelsen.

Men förutom banken och de redan bidragsfinansierade vänsterrörelserna gick också Arjeplogs kommun och landstinget in och sponsrade festivalen, där bland annat kommunisten Mikael Wiehe spelade. Något man idag ångrar.

- Det är inte lämpligt att skattemedel används på det här sättet, säger Britta Flinkfeldt Jansson (S), kommunalråd i Arjeplog som själv var med på festivalen, till Piteå-tidningen.

- Det här han sa om att ”störta regeringen”, det kändes väl så där” kan jag säga. Men vad skulle jag göra då, avbryta konserten? Nej, det var bara att gilla läget. Men jag undrar om han själv visste om att konserten faktiskt var sponsrad med offentliga medel? Eller hade det hur som helst spelat någon roll för honom?

Mikael Wiehe är mångmiljonär och kommunist. Han anses bland annat vara hjärnan bakom Vänsterpartiets kraftiga motstånd mot piratkopiering. Ett motstånd som han delar med stora delar av den organiserade kulturvänstern.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider