söndag 26 september 2010

SD tar hjälp av Riksdagens utredningstjänst

RUT Efter att det under lång tid har varit närmast omöjligt att få fram korrekta siffror på vad den huvudlösa massinvandringen egentligen kostar Sverige och svenskarna kommer nu Sverigedemokraterna att i egenskap av riksdagsparti anlita Riksdagens utredningstjänst för att om möjligt kunna redovisa de korrekta siffrorna.

När Jimmie Åkesson, strax före valet, chattade med tidningsläsare klargjorde han att en av de första åtgärderna om partiet kommer in i parlamentet är att be Riksdagens utredningstjänst (Rut) att räkna på vad massinvandringen kostar. Detta är nu vad SD också har för avsikt att göra.

När Jimmie Åkesson tillfrågas om detta säger han att den ståndpunkten står fast, eftersom partiet nu räknar med att presentera ett eget budgetalternativ..

Jag gissar att vi nu i budgetarbetet kommer att ta hjälp av Rut i bland annat det avseendet. Eftersom det är en viktig del i vår finansiering så är det bra om vi kan få hjälp av den utredningsmöjlighet som finns.

Åkesson menar också att det mycket väl kan komma att begäras utredningar på fler områden som närmare kan belysa effekterna av massinvandringen.

Rut gör varje år ungefär 2000 utredningar, framför allt på uppdrag av ledamöter och partikanslier. Men det går inte automatiskt att få svar på vilken fråga som helst, klargör chefen Gunnar Fors.

Uppdragsgivaren ställer frågorna till oss, men det är vi som bestämmer vilka metoder som ska användas och hur det hela ska redovisas. Analysen ska alltid göras på ett opartiskt sätt. Vi väljer ibland att belysa en fråga bredare än den ursprungliga formuleringen. Man kan till exempel titta både på kostnader och intäkter av någonting.

Den nyligen personrånade och misshandlade Fredrick Federley, Centerpartiets migrationspolitiske talesman, tycker att det är bra att SD tar hjälp av riksdagens utredningstjänst.

Jimmie Åkesson kommer att bli besviken när han får se fakta. Rut jobbar ju neutralt, och sitter inte och förfalskar uppgifter.

Den saken återstår dock att se när utredningen väl är gjord.

SvD

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt