tisdag 14 september 2010

SD: Fruktansvärt att en statsminister legitimerar våld

STATSMINISTERNS UTTALANDE Enligt Tidningarnas telegrambyrå har statsministern Fredrik Reinfeldt idag gjort ett uttalande där han legitimerar våldet mot Sverigedemokraterna och menar att det våld partiet drabbas av är förståeligt.

Reinfeldts utspel: Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Uttalandet fälldes i Malmö där en ung sverigedemokrat för ett par dagar sedan utsattes för ett tortyrliknande överfall och fick ett hakkors inristat i sin panna med en kniv.

Jimmie Åkesson kommenterar:

- Jag hoppas att Reinfeldt är felciterad. Om han verkligen fällt de uttalanden som TT tillskriver honom och desutom i anslutning till en diskussion kring tortyren av David von Arnold, så är det nog det värsta jag har hört en svensk statminister säga. Det är ju fruktansvärt att en statsminister legitimerar våld och tycker att tortyroffer får skylla sig själva eftersom de vill att invandringen skall minskas till samma nivåer som i våra grannländer och att fler flyktingar borde få hjälp i sina närområden. Jag hoppas att väljarna tänker sig för en extra gång innan de röstar på en person med sådana åsikter och en sådan brist på empati, säger Jimmie Åkesson.

För vidare information:
Pressekretariatet
Tel: 08- 50 00 00 55
E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt