söndag 12 september 2010

Krönika: Starkt stöd för SD säkrar riksdagsinträdet

[KRÖNIKA] Med drygt en vecka kvar till valdagen får Sverigedemokraterna ännu en gång höga siffror i opinionsundersökningar. I den senaste mätningen från United Minds/Aftonbladet får partiet 6,4 procent. Partiets motståndare är självklart oroade för det ökade stödet och nu släpper därför den vänsterextrema sekten Expo en undersökning som visar att ett 50-tal kandidater för partiet har kopplingar till vit makt-rörelsen.

Ett flertal av de personer som ingår i granskningen skall ha fått kopplingarna genom att de figurerat på communityn Nordisk.nu eller att de handlat böcker en gång i tiden. Att sex av 1130 personer som kandiderar för Sverigedemokraterna tidigare varit med i Nationaldemokraterna kan inte heller anses vara något som kan anses som något stort problem för partiet.

Faktum är att Sverigedemokraterna nog är det enda parti i Sverige som gjort upp med sitt förflutna och dom har gjort det varje valår sedan många år tillbaka trots att de flesta av Sverigedemokraternas medlemmar dessutom tillkommit på senare år. Jag kan inte se att något kommer att kunna stoppa Sverigedemokraternas framgång och partiets riksdagsinträde.

Vi har sett flera mätningar den senaste tiden som visar på att partiet har mellan 5-6 procent av väljarstödet ibland ännu högre. Sverigedemokraterna brukar dessutom vara underskattade i opinionsmätningar vilket tyder på att partiet kan ha betydligt starkare stöd än vad mätningarna visar. Det enda som skulle kunna stoppa partiet är om rösträknare tappar bort valsedlar.

Slutligen går mina tankar till 24-åriga SD-kandidaten David von Arnold som utsattes för ett brutalt överfall. Gärningsmännen har tydligt visat sitt förakt mot demokratin. Det brott som gärningsmännen utsatte David von Arnold för är inte värdigt en demokrati och jag hoppas verkligen att de skyldiga kommer ställas inför rätta och att åklagaren yrkar på det strängaste möjliga straffet.

Peter Karlsson
Fria Nyheter



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter