måndag 13 september 2010

EXPO fördömer hatbrottet mot von Arnold

FÖRDÖMANDE I en rakryggad och starkt avståndstagande artikel fördömer idag åsikts- och tankekontrollorganisationen EXPO:s chefredaktör Daniel Poohl det skändliga hatbrott med politiska motiv som sverigedemokraten David von Arnold utsattes för på fredagskvällen förra veckan.

Poohl skriver bland annat:

Sverigedemokraterna är upprörda över att inte tillräckligt många fördömande röster har hörts efter attacken. Det har de all rätt att vara. Det finns förmodligen en rädsla att ge attacken ”för” stor uppmärksamhet bland partiets motståndare och media. Med största sannolikhet skulle mycket uppmärksamhet kring attacken gynna Sverigedemokraterna nu i valrörelsens slutskede. Men den här typen av händelser måste och ska bedömas bortom sådana prioriteringar. Om det gynnar Sverigedemokraterna eller inte är ointressant. Frågan vi måste ställa oss är; vad är det som gynnas av att man håller tyst? Vi vet alla svaret på det. I tystnaden får våldet och trakasserierna breda ut sig.

En sådan tystnad kan vara ödesdiger.
För Sverigedemokraterna och för hela det demokratiska samhället.

Poohl väljer dock att avstå från att analysera vilken roll EXPO själva har spelat för att något som detta kunnat inträffa. Organisationen har under flera år närmast oavbrutet hetsat mot Sverigedemokraterna i artiklar, föreläsningar och så kallade ”utbildningar” på skolor, då ofta tillsammans med Ungdom mot rasism (UMR). UMR, som också flitigt deltagit i den omfattande hetsen mot SD, har ännu inte uttryckt någon åsikt om det vidriga överfallet på von Arnold.

Attacken mot Sverigedemokraterna måste fördömas.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt