torsdag 30 september 2010

Invandrargäng terroriserar Uppsalaskola

KATEDRALSKOLAN I måndags denna vecka fick polisen i Uppsala in ett larm om att en eller flera elever hade misshandlat en skolkamrat på Katedralskolan i Uppsala. Händelsen betraktades som allvarlig och polisen sände direkt en patrull till platsen. Väl på plats anhölls två 16-åriga killar, varav den ene inte var elev på skolan. Politiskt Inkorrekt har under dagen kontaktats av en förälder (som önskar vara anonym) vars barn går på skolan.

Föräldern berättar vad som ligger bakom den senaste händelsen, och fram växer en bild av en omfattade terror som skall ha pågått en längre tid. Enligt vår uppgiftslämnare är det ett invandrargäng som under en längre tid terroriserat sina kamrater med den till för bara några år sedan relativt ovanliga metoden bötning, en form av utpressning som främst förekommer bland ungdomar.  Tillvägagångssättet är oftast att någon eller några konfronterar en person med någonting som de påstås ha gjort, mot dem eller mot andra, och tvingar denne person att böta, med pengar eller andra saker såsom mobiltelefoner mot att slippa bli utsatt för våld.

På skolan väljer man dock att lägga locket på och rektor Heléne Lagerquist vill inte säga för mycket om det inträffade med hänvisning till elevernas integritet, men berättar att det finns ett samarbete med polisen. Igår kallade hon till stormöte med eleverna för att informera och stävja ryktesspridning.

Vi har en krisgrupp som jobbar med detta och vi ser till att ha så många vuxna som möjligt ute bland eleverna. Både lärare och elever är upprörda och tar avstånd från det inträffade, säger hon.

Enligt obekräftade uppgifter skall det dock inte ha varit bötning som var orsak till misshandeln, utan gamla konflikter och den misshandlade eleven hade länge varit hotad och varit hemma från skolan i perioder på grund av hoten. På sistone hade eleven dock känt sig lugnare och trott att det värsta blåst över.

En annan elev på skolan säger:

Jag vet inte om man skulle våga anmäla hot eller misshandel till polisen, sådana här personer har så stort kontaktnät, det spelar ingen roll om man byter skola.

Henrik Bäckström är förälder till en annan elev på skolan. Han tog initiativ till ett möte mellan föräldrar och skolledning som samlades i tisdags. Där krävde man att skolan skulle se över fyra punkter: öka tryggheten genom samarbete med polisen, inte låta utomstående elever vistas på skolan, åtgärda hur de fyra inblandade personerna som inte anhölls och nu går i skolan som vanligt ska hanteras, samt bättre kommunikation både inåt och utåt.

Tills dessa fyra punkter är åtgärdade går inte mitt barn till skolan, säger Bäckström.

Under torsdagen hämtades ytterligare ett tiotal elever från skolan till polisförhör. Ett flertal andra elever stod runtom och hindrade att någon ingrep under misshandeln och fler elever kan ha sett vad som skett. Den 16-årige killen som misstänks vara skyldig till misshandeln häktades på torsdagen.

UNT
UNT

Relaterat

Även i våras blev det rubriker på grund av aggressiva invandrargäng på Bolandsskolan i Uppsala när Sverigedemokratiskt Ungdom (SDU) höll bokbord.

PI: Invandrarelever dödshotade och attackerade SDU på skola

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt