tisdag 8 februari 2011

Danska DO kräver att Katri Linna får jobbet tillbaka

SPARKAD Som bekant fick Katri Linna sparken av regeringen från sin post som generaldirektör för DO. Troligen på grund av missnöjet som sjuder under ytan. Hon har kritiserats hårt för att dra ut på beslutet om niqab-Alia Khalifa och hon har toppstyrt sin personal. För några år sedan utnämndes hon till årets sämsta chef – av tidningen Chef.

Nu ska hon istället flyttas över till en tjänst inom regeringskansliet där hon ska ta fram en så kallad vitbok om zigenarna. Linna kommenterade beslutet om sparken i ett pressmeddelande. Där skrev hon att hon anser sig ha haft "förutsättningar att fortsätta utveckla DO-myndigheten", och att "myndigheten är inne i en helt annan utvecklingsfas än den ensidigt negativa mediabilden gett sken av"

Kitimbwa Sabuni, kusin till Nyamko Sabuni (M), leder organisationen med det motsägelsefulla namnet Muslimska mänskliga rättighetskommittén. Han och övriga muslimer i den märkliga sammanslutningen ropade direkt på skandal, islamofober mm och accepterade inte att Linna fick kicken.

Vänstertidningen ETC skriver nu att Institut for Menneskerettigheder (IMR) i Danmark, ett slags danskt DO, har kritiserat Erik Ullenhags (FP) beslut att avsätta Katri Linna från DO-posten, och kräver nu att hon får jobbet tillbaka. De har skickat ett brev till Ullenhag, med kopia till Lene Espersen, Danmarks utrikesminister, Navanethem Pillay, FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, och Rosslyn Nonnan, chef på The International Coordinating Committee of National Human Rights Institutions (ICC).

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt