tisdag 15 februari 2011

Subventionerad körkortsavgift för nyanlända

LAHOLM I Laholm satsar kommunen på att få nyanlända invandrare i arbete genom att subventionera en del av kostnaden för körkort. 29 nysvenskar har sedan 2007 fått hjälp av skattebetalarna på det här sättet varav 20 har, eller har haft, jobb – en inte helt klar bild över hur satsningen slagit ut alltså.

Anna Haraldsson, integrationsansvarig i Laholm, säger att förutsättningarna på arbetsmarknaden i Laholm kräver att man har ett kötkort.

– Avsaknaden av ett körkort är ett problem för många grupper i Laholms kommun. Det är inte bara nyanlända flyktingar som kommer närmare arbetsmarknaden genom att ha ett körkort, utan även ungdomar och andra bidragstagare, säger Anna Haraldsson.

Pengarna är öronmärkta från staten för att gå till kommunens arbete med invandrare, och som nu alltså även går till att betala körkort.

Mohammed Fattah är en av de som fått ta del av pengarna och jobbar nu på en biltvätt i Laholm.

– Det är helt fantastiskt. Den första frågan du får när du söker jobb är om du har körkort. Jag hade inte kunnat jobba här utan körkort. Jag jobbar med bilvård och hämtar bilar från olika bilförsäljare i Laholm. Det hade jag inte kunnat göra utan körkort, säger Mohammed Fattah.

SR

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt