torsdag 17 februari 2011

Förlorar jobbet efter kommentar på Facebook

”NEGER” Ulf Mohlin Fagerström, marknadschef på handbollsklubben H43, sparkas efter vad slaskmedia kallar en ”rasistattack” mot den i Melodifestivalen aktuella artisten Swingfly på sin personliga Facebooksida. Enligt klubbens ordförande kan han efter utspelet inte längre vara kvar som klubbens ansikte utåt.

Dags att emigrera. En svullen neger som inte pratar svenska. Vilket lands melodifestival var det???

Det var den 5 februari Mohlin Fagerström skrev kommentaren på sin personliga Facebooksida efter Melodifestivalens första deltävling. Richard Silva II, eller Swingfly, har bott 20 år i Sverige men gjorde alla intervjuer på sitt modersmål engelska. Det fick Fagerström att gå i taket. Men tillägget ”neger” är det rasistiska i sammanhanget, enligt etablissemanget. Något som också blev alldeles för mycket för H43 med ordförande Bo Uddnäs i spetsen.

– Jag är inte bitter på föreningen och vill understryka hundra gånger att det var ett uselt skämt, säger Mohlin Fagerström.

Klubben hade på tisdagen ett extrainsatt styrelsemöte där Mohlin Fagerströms framtid i klubben diskuterades och det var en enig styrelse som ansåg att avsked var ett adekvat straff.

– Det blev för mycket förknippat med H43:s rykte och det hade inte fungerat att ha honom kvar, säger styrelseordföranden Bo Uddenäs som beskriver beslutet som ”vemodigt”.

– Den bilden av Ulf (Mohlin Fagerström) som media berättat är inte den Ulf jag känner. Han gjorde ett fantastiskt jobb under tiden han var marknadschef [Mohlin tillträdde som marknadschef i augusti förra året].

Samtidigt framhåller Uddenäs att det är media som blåst upp situationen till oproportionerligt stora magnituder och ifrågasätter varför klubbens rykte skulle skadas av att en person skriver något på sin personliga Facebooksida.

– Vad har vi gjort de senaste veckorna som har förändrat världsbilden? Det är ni i media som skrivit upp det här.

– Det mediala trycket har varit orättvist mot klubben. Om ni i media skulle lägga mer energi på handbollen skulle jag vara väldigt tacksam.

SDS

SDS

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt