tisdag 8 februari 2011

Somaliska gäng i Minnesota specialiserar sig på sexhandel

MINNESOTA En vedertagen bild i svensk media av somalierna i de gamla svenskbygderna i USA är att där är allt frid och fröjd, en bild som vi på PI ett antal gånger påpekat inte är helt sanningsenlig. Här är ytterligare ett sådant fall att lägga till högen.

Flickan var bara 12 när hon lärdes att hon skulle säljas för sex till män utanför gänget medan medlemmar i Somali Outlaws, eller Somali Mafia, skulle göra det gratis. I över två år togs hon med på ”uppdrag” till övergivna garage, mäns badrum, lägenheter och hotell för att utstå flera timmars övergrepp av olika män så att gängmedlemmarna kunde få in pengar, marijuana eller sprit.

Trots att hennes mor konfronterade två av männen två gånger tidigt och varnade dem för att flickan inte ens var 13 fortsatte de att prostituera henne.

Gänget har sysslat med väpnade rån, inbrott, dödande av andra grupper från Östafrika men har nu gett sig in i en ännu mer lukrativ bransch, prostitution, som de sprider ut över landet från hemstaten Minnesota.

Under de senaste åren har myndigheter och samhället förstärkt arbetet med att motarbeta gängen och försöka styra de somaliska ungdomarna i rätt riktning. Diverse samhällsinrättningar och moskéer startade basket- och fotbollsturneringar för att hålla ungdomarna sysselsatta.

Somalierna började anlända till Minnesota under tidigt 1990-tal på flykt undan inbördeskrig och blev välkomnade i en stat med en stark tradition av att hjälpa nykomlingar. Men då de unga somalierna mötte skolsystemet med lite eller inga engelskakunskaper blev de måltavla för redan etablerade gäng för att de var annorlunda, så de bildade deras eget gäng.

I det federala åtalet som upprättades i november i Tennessee åtalades 29 personer för bland annat sexhandel, kreditkordsbedrägerier och hot mot vittnen. De åtalade är medlemmar eller tillhör på något sätt tre somaliska gäng, som ofta samarbetar som ett, med tvångsprostituion av flickor för egen vinning som specialitet.

Läs vidare hos MSNBC. Notera även kommentarerna till artikeln.

PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt