söndag 13 februari 2011

Kyrkliga protester mot halalslaktat kött

STORBRITANNIEN Den engelska kyrkan har beordrat sina skolor att se till att de inte serverar halalslaktat kött efter oro om att antal av dessa tillhandahåller kött slaktat enligt islamisk lag. Instruktionerna utfärdades efter att kyrkobesökare klagade över att användningen av halalslaktat kött sprider sharialag över Storbritannien. Kyrkans finansiella gren har också uppmanats att ta tillbaka investeringar värda miljoner pund i livsmedelsaffärer som inte klart och tydligt märker halalmat.

Utspelet kommer efter att The Mail on Sunday förra året avslöjade att serveringen av halalprodukter är utbredd i skolor, sjukhus, pubar och sportarenor medan allmänheten inte informerats.

Mer än 10 000 kristna, varav många har reservationer mot att äta kött från djur som blöder till döds medan en islamisk bön läses upp, har skrivit under en namninsamning som efterlyser en korrekt märkning.

Djurrättsaktivister har också uttryckt ilska då många djur ofta inte bedövas innan de får halsen avskuren med en vass kniv.

Alison Ruoff, en långvarig medlem av kyrkans ”parlament”, Kyrkomötet, säger att kyrkan har precis vaknat upp inför detta och att de varit patetiska och undanglidande men att de verkligen borde vara bekymrade över detta.

- Det finns en massa rädsla över att uppröra muslimer men som en kristen måste du stå upp för kristna värderingar. För att vi äter halalkött ovetandes, sprider vi tillämpningen av sharialag.

Patrick Sookhdeo, präst i den anglikanska kyrkan och ledare för den interantionella Barnabas välgörenhetsfonden för kristna som utsätts för förföljelse, säger att vissa extremistiska muslimer ser den ökande användningen av halalmat som en del i deras ansträngningar för att påtvinga västvärlden sharialag.

The Daily Mail · Mer om halal i Storbritannien

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt