måndag 14 februari 2011

Landets första arabiska äldreboende öppnas

DET NYA SVERIGE I den mycket invandrartäta stadsdelen Tensta utanför Stockholm kommer företaget Kavat Vård att i mars öppna landets första arabiska äldreboende. Förutom språket ska den arabiska kulturen genomsyra boendet i allt från inredning till mat och traditioner. Det är mitt i Tensta som äldreboendet ska ligga. I höstas öppnade samma vårdbolag ett motsvarande hem för persisktalande i samma byggnad, Persikan. Där bor idag 18 personer.

På det persiska äldreboendet bor Ashraf Kashef, som bott i Sverige i 22! år, men inte talar begriplig svenska. Via tolk låter hon meddela att hon trivs bra på boendet. Men trots att platserna på Persikan snabbt blev fulltecknade är det inte helt problemfritt att starta äldreboenden för de här invandrargrupperna. Av tradition ska familjen ta hand om sina gamla.

Politiskt Inkorrekt känner inte till huruvida något äldreboende för enbart svenskar planeras. Däremot hävdar Soheila Soltani, som är verksamhetschef för de nya äldreboendena i Tensta, att fler boenden avsedda för icke svensktalande åldringar kommer att planeras. I Stockholm finns det också äldreboenden för finsktalande och spansktalande.

SR

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt