onsdag 2 februari 2011

Vänsterpartist: Kungen är en horbock

FÖRTALSMÅL PI brukar inte ta upp något om kungafamiljen och man får tycka vad man vill om dem. Alla har rätt till en åsikt i frågan om monarkins vara eller icke vara. Må så vara. Nu stormar det alla fall kring Vänsterpartiet. Närmare bestämt kring medlemstidningen Vänsterpress där ansvarig utgivare är Lars Ohlys partisekreterare Anki Ahlsten.

Det handlar om en slags recension av den hårt kritiserade skvallerboken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”, där kungen påstås haft för mycket skoj tillsammans med fulla kompisar och i fagra nattfjärilars närvaro på diverse svartklubbar medan Säpos livvakter läppjat på läsk i baren. Men ingenstans står det i boken att kungen haft affärer med prostituerade.

Recensenten i detta fallet är redaktören Börje Graf där han i senaste numret (Nr 1 / 2011) anklagar kung Carl XVI Gustaf för att ha köpt prostituerade. Kungen kallas ordagrant för ”en horbock” i Grafs artikel,
döpt till ”En kåt kung”.

”Svenska folket betalar för kalaset, både bröllop, fester och horor”, skriver Graf.

Han fortsätter:

”Nu har debatten lagt sig och statschefen fortsätter som inget hänt. Till nästa skandal kan tänkas, för att han skulle lägga av med sitt leverne med prostituerade, "kaffeflickor", och festande på svartklubbar och bordeller är nog inte troligt.”

Hovet är förbannade på Börje Graf, och säger diplomatiskt:

”Det känns som väldigt anmärkningsvärda påståenden”, säger Hovets informationschef Bertil Ternert, som ska låta sin jurist granska texten, i en kommentar.

Varken ansvariga utgivaren Anki Ahlsten eller partiledaren Lars Ohly ville säga något om artikeln. Ahlstens pressekreterare Emil Lindahl uppger att han vill invänta Hovets kommentar eftersom partiet riskerar en tryckfrihetsrättegång. Riksdagsmannen Jonas Sjöstedt, av många sedd som en kronprins i Vänsterpartiet, är dock kritisk till publiceringen.

”Det är ett övertramp och man måste be om ursäkt”, säger han. Och det gör Vänsterpartiet idag. Men då är det försent. Hovet har redan dammat av juristerna – och pratat med kungen….

Grafs artikel kan läsas på sid 7
Expressen

Nu får ni tycka till om konflikten i ankdammen.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt