lördag 26 februari 2011

Ståuppkomiker stoppas från kvinnodagsfirande

SÖDERTÄLJE Då Södertälje kommun skulle fira internationella kvinnodagen hade man planer på att dra på ordentligt och anlita kurdiska Shan Atci, så kallad komiker, dock med ett förflutet som inte stämde helt överens med kvinnors rättigheter.

Atci har tidigare haft en egen talkshow, varit programledare för melodifestivalen och andra diverse TV-program samt varit en flitigt anlitad moderator för Södertälje Business Day.

2005 misstänktes han för att ha våldtagit en 20-årig kvinna, som slutade med att åtalet lades ner och Atci fick drygt 60 000 kronor för de tre dagar han satt anhållen. 2007 togs dock fallet upp på nytt under rubriceringen grovt förtal då det visat sig att han tagit nakenbilder på kvinnan ifråga och visat dem för andra. Denna gång dömdes Atci till 50 dagsböter a 300 kronor plus skadestånd till kvinnan på 15 000 kronor.

– Jag visste inte vem det var men fick rekommendationer att han var bra och att ungdomarna gillar honom, säger Paki Holvander på Södertälje kommun.

Då kommunen uppdaterades om händelserna avbröts samarbetet.

– Det är inte tänkbart att anlita någon som visat på bristande omdöme och inte delar kommunens värdegrund, säger Paki Holvander.

LT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt