lördag 12 februari 2011

Regeringen splittrad om illegala invandrarbarns skolgång

POLITIK Sex av åtta partier i riksdagen vill ge illegala invandrarbarn, ”papperslösa” på nyspråket, rätt att gå i skola trots att de alltså per definition olovligen befinner sig i landet. De två partier som spjärnar emot är Sverigedemokraterna och Moderaterna, trots att regeringens egen utredning Skolgång för alla barn föreslagit att skolorna ska ta emot dessa. Folkpartiet uppges vara kluvna.

- Det är ett komplicerat läge när vi talar om personer som inte har rätt att vara i Sverige och hur deras barn ska hanteras givet det beslut deras föräldrar fattat att stanna i ett land där de inte har tillstånd att vara, säger Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt.

Integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) avböjer att kommentera och hänvisar till utbildningsminister Jan Björklund (Fp) vars pressekreterare uppger att inte han heller önskar kommentera frågan. I stället skickar Björklund ut ett ett år gammalt pressmeddelande och väljer sedan att ändå tala med TV4Nyheterna.

- Diskussionerna pågår i regeringen och min bedömning är att det kommer att läggas till riksdagen under den här perioden, säger Jan Björklund.

Nyhetskanalen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt