lördag 19 mars 2011

Beslöjad muslim polisanmälde gränspolisen för illa behandling

AVVISNING Den jordanska beslöjade muslimen Mais Mohammed Mahmoud anser sig ha blivit illa behandlad i samband med en avvisning från Malmö till Irak. Det blir rikspolisstyrelsens avdelning för interna utredningar som granskar fallet.

Hon och övriga familjen har redan fått avvisningsbesked och ska därför regelbundet inställa sig hos gränspolisen i Malmö. Under tordagen fick hon besked på att familjen skulle skickas titill Migrationsverkets förvar i Örkelljunga och sen vidare till Bagdad ett par timmar senare. Det var snabba ryck som gällde. Hon ville packa först men det fick hon inte. Mais Mohammed Mahmoud accepterade inte det och fick därför handfängsel under några dramatiska sekunder inför barnens ögon. Slöjan åkte nästan av och tjuter över att inte fått rätta till den. Mais hävdar också att polisen knuffade henne mot väggen.

Gränspolisens chef Petra Stenkula säger att polisen ibland måste använda ett visst våld om personen inte gör som de vill. Dessutom tillåter man inte att den avvisade får åka till bostaden eller flyktingboendet att packa ensam. Det föreligger då rymningsrisk.

Kling och Klang

Flyget landade sedan i Bagdad och där blev polisen förvånade över hennes pass, ett jordanskt. Den irakiska flygplatspolisen sa att hon antingen måste resa till Jordanien eller tillbaka till Sverige. Tror ni hon och barnen flög till Jordanien. Givetvis inte. Hon tog flyget tillbaka till Sverige. Att hon hade jordanskt pass hade den svenska polisen missat. Den irakiske frånskilde maken finns kvar i Sverige eftersom de har gemensam vårdnad om barnen.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt