onsdag 9 mars 2011

Senaste nytt från gangsterstaden Malmö

GANGSTERSTAD Våra skånska tipsare är på hugget. Malmös gangstrar har på olika sätt ställt med nytt jävelskap de sista två dagarna. Här är ett axplock.

Mordförsök

En man i 30-årsåldern sköts i buken inomhus sent i eftermiddags. Den skjutne tog sig ut på gatan men föll ihop på en gångbana i närheten av korsningen Lorensborgsgatan-Delsjögatan i området Bellevue(?). Alldeles bredvid ligger en ICA-butik. Han hittades vid 18-tiden. Polisen spärrade av ett stort område och tekniker gjorde brottsplats-undersökning. Mannen har angivit sitt påstådda namn till polisen men ännu sent på tisdagskvällen hade man inte fastställt hans identitet. Ingen gärningsman är gripen i nuläget och motivet okänt. Polisen berättar

Olaglig demonstration urartade

Ett demonstrationståg utan tillstånd tågade från Möllevångstorget till city under dagen. Drygt 150 deltog och tåget hindrade trafiken. Polisen meddelar att den var stökig och man kastade både flaskor och färgbomber på poliserna som bevakade.

Idag är det internationella kvinnodagen. PI misstänker därför att det är ultra radikala kvinnliga feminister och autonoma ligister som stökade runt i detta tåg.

Gängledare får ersättning

Kriget mellan K-falangen och M-falangen krävde ett mordoffer den 31 januari 2010 i centrala city. Mevlur Kupa sköts till döds på Stortorget strax efter midnatt. Han var storebror till K-falangens ledare Valdet Kupa.

Den som jagades och greps för mordet, misstänkt för medhjälp, är Mirza Masovic, gängledare för M-falangen och vars lillebror Mirtez mördades av K-falangen. Den som misstänktes ha skjutit Mevlur Kupa heter Saad Gibara. Även han greps. Båda två satt häktade för mordet men fick sedan släppas då åklagaren hade svårt att få fram bevis mot dem.

Mirza Masovic satt häktad nästan två månader och han får nu 56 000 kronor i ersättning från staten. Det var vad han begärde och summan är högre än normalt. Justitiekanslern, som avgör ärenden av det här slaget, bedömer att misstanken om ett mycket allvarligt brott gör Masovics lidande mer påtagligt, och därmed innebär praxis högre ersättning. Även hans ombudskostnader på 2 835 kronor bedöms som skäliga och ersätts fullt ut.

Flickor rånade i lägenhet

Tre tonårsflickor blev utsatta för ett brutalt rån inomhus mitt under måndagseftermiddagen. De var hemma hos en av tjejerna i det kriminella området Seved när någon ringde på dörren. När en av töserna öppnade trängde sig fyra beväpnade och maskerade 16-åriga killar in. Tjejen blev slagen flera gånger i huvudet med vapnet. De två andra flickorna flydde in på toaletten och låste om sig. Men gänget bröt upp toalettdörrren och misshandlade även de två andra vettskrämda flickorna.

Gänget stal deras mobiltelefoner, en laptop, plånböcker med id-kort och bankkort samt några presentkort. Under rånet hotade tjejerna om mer misshandel om de skvallrade. Gänget lovade att komma tillbaka om de sa ett knyst om rånet. Flickorna har kunnat ge polisen ett gott signalement och polisen hyser goda förhoppningar om gripanden framöver.

I området finns det en uppsjö av kriminella araber och somalier som förstör, rånar, misshandlar, attackerar grannar som säger till, säljer knark, bär på vapen och knivar osv.

Islamiserat badhus

Rosengård har tidigare haft ett utomhusbad. Det har nu byggts om till en riktigt simhall. Under tisdagen invigdes badet. Det bor gott om muslimska kvinnor och flickor på Rosengård och många av dessa kan inte simma, framförallt på grund av att de ständigt måste ha slöjan och inte blanda sig med män. Simkunnigheten är därför sämsta tänkbara. Bianca Gustafsson, sektionschef för Rosengårdsbadet, säger att badet ska främst stävja detta genom att satsa speciellt på de muslimska kvinnorna. Men det går inte att ha simlektioner hur som helst på grund av islams bisarra krav:

– Vi kommer ha öppet bara för kvinnor på lördagar. För att de ska känna sig bekväma att bada och visa sig, säger Bianca Gustafsson.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt