måndag 14 mars 2011

Misstänkt för delaktighet i självmordsdådet begärd häktad

SJÄLVMORDSBOMBAREN Jan Hjärpe sa i all sin oändliga visdom att självmordsbombaren i Stockholm, Taimour Abdulwahab, var en grubblande individ, att det var en isolerad händelse men framförallt att han agerade ensam. Nu blir det lång näsa åt Hjärpe och alla andra som förnekar verkligheten.

För idag åtalades ”A K Al Khalede”, den 30-åring som den skotska polisen grep i Whiteinch i Glasgow den 8 mars, för delaktighet i bombdådet. Han åtalas för olika brott mot terroristlagen, den s k Terrorism Act 2000, meddelar den skotska polisen i ett pressmeddelande. Han misstänkts även för brott mot Storbritanniens migrationslagar.

Exakt vem han är har man ännu inte kunnat utröna. Han har flera falska pass och identiter och både Irak och Kuwait har nämts som hans ursprungsland. Vilken roll han sedan haft är inte klarlagt men brittisk media har spekulerat i finansiär av dådet. Såväl MI5, brittiska Metropolitan Police, Bedfordshire Police som svenska Säpo samarbetar där den skotska polisen håller i ärendet.

”A K Al Khalede” häktades vid Glasgow Sheriff Court vid 14-tiden idag.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt