måndag 14 mars 2011

Miljöpartister hyllar beslutet om frikort för de illegala

SVENSKT HAVERI Mikaela Valtersson, ekonomiskpolitisk talesperson, och Maria Ferm (flydde från ett torgmöte med SD), migrationspolitisk talesperson, i Miljöpartiet kan knappt hålla tillbaka glädjetårarna över beslutet där alla illegala nu ska ges en del rättigheter.

I en tid då främlingsfientligheten är på frammarsch har vår ambition varit att inte få samma utveckling som i andra länder där den främlingsfientliga politiken efterhand normaliserats och tagits över att etablerade partier. Det har endast skapat en tuffare debatt, en mer restriktiv politik och möjliggjort för främlingsfientliga krafter att ta ännu större plats.

Vi är därför glada att överenskommelsen istället går i motsatt riktning. Sverige kommer att gå i en human riktning med en ökad respekt för grundläggande rättigheter. Fler kommer att få stanna. Familjer kommer att kunna återförenas när en lösning hittas på kraven på styrkt identitet. Papperslösa barn kommer att få gå i skolan. Något så grundläggande som möjligheten att få vård kommer nu att omfatta även papperslösa.

Vid valet 2010 kom Sverigedemokraterna in i riksdagen och den sittande regeringens egen majoritet försvann. Miljöpartiet sträckte då, genom våra språkrör, ut handen till regeringen för ett samarbete i frågor rörande migrationspolitik. Orsaken var en insikt om att Sverige annars riskerade gå samma väg som andra länder där högerpopulistiska och främlingsfientliga partier vuxit stort. En väg som långsamt sluttat nedåt mot hårdare regler för invandring och färre mottagna flyktingar och hårdare regler för de som vill komma in till landet och arbeta. Det är en väg som Sverige nu inte kommer att gå. Genom denna överenskommelse uppnås det som hittills inte ansetts möjligt: Sverige kommer att uppfylla sina internationella åtaganden och erbjuda gömda barn skola och kommer att kunna ge gömda vuxna och barn en rätt till hälso- och sjukvård inklusive tandvård. Det är på tiden. Sverige är ett av de sista länderna i Europa som ger papperslösa dessa rättigheter.

Läs resten på censursajten Newsmill



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt