lördag 5 mars 2011

Merit Wager om migrationsöverenskommelsen

MASSINVANDRINGEN Den insiktsfulle Merit Wager, som producerar mängder med högintressanta och synnerligen viktiga inlägg på sin blogg, ger sin syn på den nyligen fastställda migrationsöverenskommelsen som regeringen gjort tillsammans med Miljöpartiet.

Spontant kan man tycka att regeringen genom förmåner och lättnader – som bekostas av de skatter vi betalar – för personer som olagligen vistas i landet, öppnar för så gott som fri invandring. Och trots så stora och omvälvande förändringar har de fyra Allianspartierna som ingår i regeringen inte varit intresserade av vad folket, deras väljare tycker.

Det handlar om omfattande och uppluckrande regler, som går på tvärs med utlänningslagen. AB Sverige och dess vd Fredrik Reinfeldt tar inte hänsyn till om aktieägarna ger honom mandat till sådana här utsvävningar eller inte.

[...]

”Du har kommit hit utan id-handlingar. Du har av Migrationsverket och migrationsdomstolen befunnits ljuga om ditt namn, din nationalitet och dina s.k. asylskäl alternativt, du har gått igenom asylprocessen och inte ansetts ha rätt att få uppehållstillstånd i Sverige. Du har vägrat efterleva våra lagar och lämna landet. Du vistas således här olagligt. Men okej, du får ändå både hälso- och sjukvård och dina barn får gå i skola här.”

[...]

Sedan 1200-talet har gällt att ”Land ska med lag byggas”. Sveriges regering har år 2011 ändrat den goda meningen till ”Land ska med lag byggas men vi kan också lägga till regler som går stick i stäv med våra egna lagar.”

Newsmill



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt