onsdag 16 mars 2011

Sagolikt trams för de små

TRAMS Bokförlaget Sagolikt släpper den 28 mars ytterligare en politiskt korrekt sagobok som tar upp så kallade ensamkommande flyktingbarn. Tidigare har förlaget gett ut böcker som ”Kalle med klänning”, ”Kalle som lucia”, ”Prinsessan Kristalla” (som blir kär i en annan tjej) och ”Jösta och Johan” (två samkönade drakar som vill ha barn).

Mitt i natten ger hon sig ut för att hitta flickan och lämna tillbaka halsbandet. Ella blir först rädd för flickan som pratar på ett annat språk, men förstår snart att det är hennes storasyster Enya. Hennes egen syster Enya! Som tagit sig hundratals mil över bergen för att komma till henne. Men varför vill någon att Enya ska skickas tillbaka till landet hon kommer ifrån? Ella måste rädda henne. Ella måste gömma Enya…

Enya är ett av alla ensamkommande flyktingbarn. "Göm Enya!" är  hennes och Ellas berättelse. En fristående fortsättning på "Vem kan älska Ella?". Precis som i den första boken är det här ett längre stycke text på varje uppslag som läses högt samt ett kortare på tre rader som barnen kan läsa själva. Svårighetsgraden är lite högre i denna del 2 av Ella-trilogin.

MyNewsdesk
Sagolikt BokförlagUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt