fredag 11 mars 2011

Imam avvisar homosexualitet ifrågasätts som nämndeman

N%C3%A4mndeman%20i%20Malm%C3%B6%20utreds%20f%C3%B6r%20att%20vara%20emot%20homosexualitet

TIVELAVAKTIG IMAM Imamen och socialdemokraten Ayoub Chibli vid Islamic Center i Malmö har valts till nämndeman i Malmö tingsrätt av kommunfullmäktige. Han tillträdde den 1 januari 2011 som nämndeman. Men nu ifrågasätts han i sin roll som nämndeman vid Malmö tingsrätt efter tidningsuttalanden 2009 om homosexualitet som ”onda begär”.

Lagman Eva Wendel Rosberg vid Malmö tingsrätt hade under fredagen ett samtal med honom och beslutar nästa vecka om hans lämplighet som nämndeman. Chibli själv är upprörd och säger att han har sin religiösa övertygelse, men lovat att döma efter svensk lag.

- De kunde lika bra säga till mig att jag inte får vara nämndeman eftersom jag är muslim. Som muslim kan jag inte säga annat än vad som står i Koranen, och där står att homosexualitet inte är tillåtet, säger han.

Skånska Dagbladet
Lokaltidningen

Även Socialdemokraterna undersöker om de uttalanden imamen Ayoub Chibli gjort är förenliga med uppdraget som nämndeman. Socialdemokratiska partiet tar såväl lokalt som på riksnivå bestämt avstånd från de uttalanden imamen gjort och likaså RFSL Ungdom reagerar kraftigt på uttalandena från imamen.

Vad han sagt:

Ayoub Chibli om hur oacceptabelt homosexualitet är inom islam
Ayoub Chibli jämför homosexualitet och lagbrottet incest
Ayoub Chiblis välkomnande av att islamisk sharia kan ersätta svensk lag när Sverige är redo



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt