fredag 4 mars 2011

Svenska kyrkan anställer islamolog som pluggat sharialagar

ISLAM I KYRKAN Islamologen Othman Al Tawalbeh, född i Jordanien, har anställts av Svenska kyrkan, närmare bestämt av Sofia församling i Stockholm. Othman Al Tawalbeh har tidigare varit integrations-handläggare i Helsingborgs stad. Othman Al Tawalbeh har åtta års universitetsstudier i islamologi och – en fil mag – magisterexamen i sharialagarna. Enligt honom är ”islam är för alla tider, alla samhällen.”

Tillsammans med prästen Maria Kjellsdotter Rydinger ska han bland annat starta samtalsgrupper mellan ungdomar med olika religionstillhörighet. Han menar att det finns för mycket fördomar i samhället.

– Islam har blivit mer ett problem än en religion i Sverige. Jag vill vara med och ge en sannare bild, öka toleransen mellan människor och minska grogrunden för extremism.

Vad finns det till exempel för fördomar om islam i Sverige?

– Att männen är kvinnoförtryckare, att flickor med hijab är förtryckta av manliga släktingar, att vi har terroristorganisationer. Det är en utmaning för muslimer att motverka sådant.

Dagen

Intressant kommentar att männen inte är kvinnoförtryckare, inte tvingar kvinnor bära slöja mm. Låt oss då titta på de icke-kvinnoförtryckande lokalerna han sprungit i – där den gemensamma nämnaren är separata rum för kvinnor och män och separata ingångar samt nekade allmänt könsumgänge.

Först, Othman Al Tawalbeh är en av dem som låg bakom uppstarten av Sveriges första och enda islamiska studieförbund, Ibn Rushd, som i sin tur har ett 80-tal islamiska föreningar samlade under sitt paraply. Flera av dessa är radikala källarmoskéer, bland annat det wahabistiska Islamiskt kulturcenter på Rosengård, mera känd som källarmoskén där stängningen utlöste Rosengårdskravallerna i december 2008.

En annan lika radikal källarmoské är Ahel al-Sunnah i Helsingborg. Det gänget vill bygga ett muslimskt storcenter. Tobias Billström satt i strumplästen på bönemattan och var så glad så över "integrationsarbetet muslimerna utför". Men de glömde nämna en av gästimamerna för Billström, den ökända islamisten Anas Khalifa. Han predikar om paradiset för småbarn samt uppmanar muslimer att dränka judar i spott. Han syster är välkända niqab-insvepta och DO-anmälande Alia Khalifa. Han är bland annat kompis med terrordömde Mirsad Bektašević, som sitter på 15 år.

I den källarmoskén springer Othman Al Tawalbeh.

När muslimen Ahmad Akileh slog ihjäl Inger på parkeringsplatsen i Landskrona var man tvungen att hålla pressmöte i den lokala källarmoskén. En av de närvarande var Othman Al Tawalbeh. Även här har man haft osande hatpredikningar. PI grävde därför vidare och hittade en del om de övriga ledande muslimerna som närvarade vid den pressträffen:

Bassam Ahmad & Said Hadous (föreningens ordförande), Grupp 194. Föreningens namn kommer från FN-resolution nummer 194, som ger palestinier rätt att återvända till sitt hemland:

Bassam Ahmad är lärare för invandrarelever i svenska som andraspråk på den muslimtäta Gustav Adolfskolan i Landskrona. Tillsammans med Said Hadous och övriga i ledande positioner i Grupp 194 samlade han ihop drygt 500 som den 2 januari 2009 intog Landskronas city och skrek "Leve, leve Palestina. Israel är mördare." Man passade även på att bränna Israels flagga på torget. Palestinska flaggor samsades med plakat där man målat dit svastikan. En hel del barn fanns med och fanbäraren i täten var en 11-åring med namnet Jihad El Ghazzi. Om barnens närvaro svarade Said Hadous:

– Det är viktigt att de också får vara med. De ser på tv vad som händer där nere. De kan inte gå ut och kriga men här kan de vara med.

I samma demo fanns det ledande socialdemokrater, kommunalrådet Niklas Karlsson och socialdemokraten Carin Blomberg samt vänsterpartisten Cecilia Mattsson som förfärades över svastiskan men som samtidigt inte heller lämnade demonstrationen. Talen var både på arabiska och svenska.

Ali Hadrous, Svenska-Palestinska vänskapsföreningen & Kulturell orientaliskt forum:

Har vid flera tillfällen medarrangerat Gaza-demos tillsammans med Grupp 194, där även Vänsterpartiet och Ung Vänster med maskerade huliganer blandat sig i mängden.

Fekri Hamar, imam i Islamiskt kulturcenter:

Sensommaren 2008 skulle ett gift par begrava sin lille 1-årige son, som dog i sjukdom. Mamman är kristen medan pappan är muslim men det har aldrig varit en källa till konflikter. Inte förrän de skulle begrava sitt barn. De ville nämligen har två begravningsakter för sin son, en muslimsk och en kristen samma dag. Paret hittade snabbt en präst som ställde upp. Men att finna en villig imam i Landskrona var svårare. En första kontakt i Lund slutade negativt. Den imamen sa att det stred mot hans religion att begrava någon som inte hade tvagats enligt religionens regler.

Nästa försök var Fekri Hamad. Det var ett stort misstag skulle det visa sig. För Hamad frågade pappan hur ofta han bad, varför hans hustru fru inte hade konverterat till islam och annat som inte hade med begravningen att göra.

Fekri Hamad ville ha betänketid, men till slut bestämdes att prästen skulle hålla i samlingen i kyrkan och Fekri Hamad i ceremonin på kyrkogården. Inne i kyrkan gick allt enligt planerna. Efter stunden i kyrkan samlades sällskapet på den muslimska delen av kyrkogården. Något försenad dök Fekri Hamad upp, iklädd jeans och luvtröja. Utan att presentera sig inledde han bönen. När kistan skulle sänkas ner frågade han, på arabiska, om pojken låg på rätt håll och bad sedan att kistan skulle öppnas.

När imamen Fekri Hamad såg sakerna som paret lagt bredvid sin lille som blev han arg och sa att de gjorde Gud förbannad. "Ni syndar, Gud kommer aldrig att förlåta er", skrek han. Fekri Hamad visade ingen respekt för sonen eller paret. Pappan sa efteråt hur ont det gjorde i hans hjärta att Hamad började gapa och skrika.

- Jag har förlorat min son, och han trampar på mina känslor, tillade pappan,

– Imamen ska ju vara ett gott exempel och vägleda människor. Ska tradition verkligen vara viktigare än flexibilitet? frågade sig mamman.

I den källarmoskén springer Othman Al Tawalbeh.

Slutligen kan nämnas att en av de personer Othman Al Tawalbeh blir inspirerad av är mannen som alltid försvarar eller förminskar islamisterna eller olika terrordåd:

Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet. Mannen som inte hade några problem att försvara antisemiten Ahmed Rami, som sedermera fälldes för hets mot folkgrupp.

Den mannen finner Othman Al Tawalbeh vara en inspiratör.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt