tisdag 15 mars 2011

Ökänd islamist uppviglar mot nyanställd imam i kyrkan

Mona Sahlin med slöja och islamisten Mahmoud Aldebe

Mona Sahlin med slöja och islamisten Mahmoud Aldebe i moskén

IMAMEN I KYRKAN Svenska kyrkan har som bekant anställt imamen och islamologen Othman Al Tawalbeh, där han på Fryshuset ska verka för ”kyrkans mångfaldsarbete”.

Själv säger han:

- Jag kommer nu att dela min tjänstgöring mellan arbetet i kyrkan och mitt arbete i studieförbundet Ibn Rushd. Mitt uppdrag blir att bland ungdomar försöka ge sann bild av islam som i ett idéarbete ska vila på samtal kring fred, öppenhet och ökad förståelse mellan folk.

Han säger sig vara tolerant men har samtidigt pluggat sharialagar i åtta års tid. Han har även tvivelaktiga kopplingar som PI tidigare grävde fram och två präster är kritiska mot hans anställning. Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd verkar för att islam ska vara en naturlig del av Sverige. Det förbundet har han delgrundat. Likaså samlar förbundet ett antal radikala källarmoskéer under sin flagg.

Islamisten Aldebe uppviglar

Men i andra muslimers ögon är han en svikare, en ”avfälling”, i och med anställningen i kyrkan. Det går inte för sig. Och som gubben i lådan visar det sig nu att den ökände islamisten Mahmoud Aldebe skrivit en del texter på arabiska på den utländska sajten Arabiska nyheter, där han går till hårt angrepp mot Othman Al Tawalbeh. Dessa texter läses i den arabiska världen. Även etablerade media, bland annat i Aldebes hemland Jordanien, har fått texterna.

Det var UD som upptäckte dem och larmade. Texterna är tydligen så pass allvarliga, hotfulla och negativa att Säpo nu är inkopplade. De besökte Othman Al Tawalbeh i hans hem den gångna helgen eftersom de är oroliga för hans säkerhet. Man tror till och med att någon muslim kan uppfatta dem (texterna) som en fatwa om att Othman Al Tawalbeh inte längre är muslim och därmed få för sig att attackera imamen.

Othman Al Tawalbeh säger:

– Han (Aldebe) skriver om mig att de flesta muslimer anser att jag har förgiftat den muslimska tron, att jag ska få muslimska ungdomar att bli kristna och att jag försvarar kvinnors rättigheter.

Enligt Othman Al Tawalbeh är detta explosiva påståenden för stora grupper muslimer i världen. Trots Säpos oro tror inte Othman något ska hända.

Mahmoud Aldebe tycker dock inte att han gjort något fel eller misskrediterat imamen.

– Jag anser bara att han som imam inte borde ta anställning i svenska kyrkan, det går inte ihop med islams budskap. Det vore bättre om någon muslimsk församling hade anställt honom för projektet, det hade gett honom större respekt.

Han tycker heller inte samarbetet sker på lika villkor

– Det är absolut bra att ha en dialog. Men i det här fallet är han inte neutral i de frågor som diskuteras i projektet, utan hamnar i underläge mot svenska kyrkan som är hans arbetsgivare.

I texten skrev han bland annat om anställningen i kyrkan att den ””har skapat ett chocktillstånd bland muslimer i Sverige” och får frågan om det är nyanserat:

– Ja, det är många som är chockade och har reagerat på att detta strider mot islam. Hans namn är ju känt och att han är imam gör det hela mycket känsligt.

Mahmoud Aldebe kände heller inte till de polisiära kontakterna:

– Det visste jag inte. Men jag tycker inte att min text på något sätt kränker honom som person. Jag menar bara att det är onödigt att han har hamnat i blåsväder, och förklarat varför det är så.

HD
HD

Om islamisten

Mahmoud Jamil Aldebe, född 1954, är ordförande i Sveriges muslimska förbund, SMF, och kom från Jordanien till Sverige i slutet av 70-talet tillsammans med sin fru Ebtisam Aldebe. SMF samlar ca 70 000 muslimer.

I april 2006 gick Aldebe ut med ett ökänt brev till de svenska riksdagspartierna, där han skickade en kopia till samtliga i riksdagen enligt uppgift. I brevet framförde han önskemål, eller krävde om man så önskar, anpassning av de svenska lagarna för Sveriges minoriteter i utvalda frågor. Han hävdade att religionsfriheten inte tillämpas i ”sin vida betydelse”. Religionen sägs vara som livet självt och vissa islamiska yttringar hamnar därför utanför det som omfattas av religionsfriheten. Särlagstiftning behövs för att anpassa familjerätten till islam, skrev Aldebe.

I punkter förordade han bland annat att möjlighet skall ges till imamer att underteckna skilsmässor, så att de även gäller i de utländska medborgarnas hemländer, att kommunala skolor skall undervisa muslimska barn i hemspråk och i islam, att muslimska flickor och pojkar skall få simundervisning i separata grupper samt att muslimska (och judiska grupper) skall tillåtas slakta kött enligt religiös sed; halal och koscherslakt. Aldebe ville även ha en moské i varje stad eller kommun. Dessutom krävde han två dagars extra betald ledighet för muslimer för att fira muslimska högtider liksom två timmars ledighet varje fredag för fredagsbönen.

Efter kritik från media valde han, trots att SMF gick emot honom, att hålla fast vid förslaget. Numera när brevet kommer på tal så förnekar han brevets innehåll så tillvida att det inte skulle tas på allvar och att media blåst upp det.

Brevet

Han medverkade i SVT:s Debatt angående den uteblivna handskakningen; Carl Hamilton vs utskällda Halal-TV. Aldebe menade då att alla som inte accepterade islams påbud att vägra skaka hand är rasister och islamofober.

I oktober 2009 meddelade Aldebe att han kommer kandidera till riksdagen för Centerpartiet i Stockholm, vilket kritiserades av flera ledande personer inom partiet som ansåg att han hade bristande demokratisyn. I november 2009 drog Aldebebe tillbaka sin kandidatur. 11 januari 2010 avsade han sig även sitt medlemskap i partiet. Även hans islamistiska fru fanns med på Centerlistan.

I SVT-dokumentären 2009 Slaget om muslimerna framträdde Aldebe och det han sa där är som tagit ur en islamistisk handbok som vill ge islam en politisk roll i Sverige.

Den kurdiska unga kvinnan Pela Atroshi mördades den 24 juni 1999 av sina farbröder i ett ‘heders’-relaterat drama vid ett besök i Irak. Pelas syster bevittnade mordet och lever idag med skyddad identitet då deras pappa går fri. Farbröderna Rezkar och Dakhaz dömdes till livstids fängelse som de avtjänar på kriminalanstalten Hall. Aldebe ansåg att duon skulle få resning då hedersvåld inte förekommer i Sverige enligt honom.

Till och med rabiate konveriten Leif Karlsson, även känd som Abdel Haqq Kielan och är imam för Svenska Islamiska samfundet i Eskilstuna, skrev i en artikel i Expressen att det är hög tid att markera tydligt mot de antidemokratiska muslimska krafterna och att Aldebe ”svärtar ned meningsmotståndare på ett sätt som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle”. Som tillägg har Kielan själv skrivit om ‘jämställdhet’ för muslimska kvinnor i tidskriften Minaret, där tidigare redaktören hette Mohamed Omar, ni vet den unge islamisten som leker poet.

Han har även förnekat att det skulle finnas någon som helst potentiell terrorist eller aktiva sådana i Sverige. Inte heller några sympatisörer. Enligt honom är det islamofobiska SD-knep för att uppvigla mot islam och alla fredliga muslimer.

I pappersupplagan av Uppsala Nya Tidning (UNT), den 25/8 2010 sid 4, skrev tidningen att Aldebe författat ett nytt brev som bland annat skickats till Fredrik Reinfeldt. Utdrag från brevet:

”Vi muslimer måste organisera oss politiskt, därför förslår jag att vi etablerar en politisk institution eller skola för att träna unga muslimer att vara politiskt och islamkunniga och sedan låter vi dem ansluta sig till de etablerade partierna”

UNT kommenterade i anslutning till utdraget:

Vi och dom-mentalitet är sannerligen av ondo.Vilket håll den än kommer ifrån. När Mahmoud Aldebe säger ”vi muslimer” är det ännu värre. Då menar han ju att han dessutom representerar landets samtliga muslimer. ”Vi” och ”dom”. Men detta är ändå inte det värsta med hans brev. Aldebe som tidigare gick ut med krav på sharialagar i Sverige tycker nu att muslimer ska rösta i valet för att de är muslimer. Och på muslimer. Muslimer ska kryssa enbart muslimer. Och inte nog med det. Aldebe vill skola hundratals muslimer till att vara ”politiskt och islamkunniga” för att engagera sej politiskt och försvara muslimers ”mänskliga rättigheter”. Han räknar sedan upp ett antal män som bör rösta fram ”egna representanter i de blanka kandidatlistorna. Vi kan rösta på beslöjade systrar också”. Allt för att ”ändra den svenska politiken och skapa historia – för islams skull”. Tala om identitetspolitik!



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt