onsdag 2 mars 2011

Reepalu kritiserar dansk invandringspolitik

MALMÖ Kommunalrådet i Malmö, Ilmar Reepalu (S) – ökänd numera även utanför Sveriges gränser för sitt ihärdiga vurmande för muslimerna och brist på engagemang för judarnas situation i staden – kritiserar nu Danmarks invandringspolitik som han menar riskerar tillväxten i Öresundsregionen.

Reepalu oroar sig för att forskare, kvalificerad arbetskraft och stora företag kommer att lämna regionen, då "Danmark fått en stämpel som ett främlingsfientligt land vilket påverkar resten av Öresundsregionen" och hänvisar till siffror från OECD som visar att Köpenhamn är sämre än exempelvis Stockholm på att attrahera utländsk arbetskraft.

Reepalu får medhåll från Flemming Ibsen, arbetsmarknadsforskare vid Aalborg universitet:

- Det är katastrofalt att någon väljer bort Öresundsregionen på grund av en negativ stämpel på Danmark. Det kostar samhället stora pengar, säger han.

Johannes Hecht-Nielsen, Helsingörs kommunalråd från borgerliga Venstre:

- Vi kan konstatera att tillväxten är högre i Sverige, men jag tror inte att det har med våra regler för invandring att göra, säger han till tidningen.

Mats Helmfrid (M), kommunalråd i Lund, säger till BT att man inte uteslutande kan ge åtstramningarna i den danska invandringspolitiken skulden för att Öresundsregionen inte går som planlagt. Dock anser han att debatten i Danmark är lite väl hård.

KVP · BT

Ursprungligen inlagt den 21 februari.


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt