tisdag 8 mars 2011

Thomas Mattsson högmod i bloggform

GAMMELMEDIA Som bekant har gammelmedia, efter att PI först tog upp händelsen på Husbybadet som sedan förvanskades via andra kanaler, fokuserat stenhårt på de så kallade ensamkommande flyktingbarnens situation och egentligen inte yppat ett enda ord om de drabbade barnen och hur de kan tänkas må. Aftonbladets chefredaktör Jan Helin gjorde klart i gårdagens Agenda att händelsen inte var tillräckligt uppseendeväckande för att tas upp i bruset av bantningstips och Linda Rosings senaste förehavanden. På måndagen gav även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson sin syn på det hela i sin blogg, och det är en synnerligen främmande verklighetsbild han målar upp.

Mattsson inleder med att beklaga sig över att händelsen kallats gruppvåldtäkt, något vi hört till leda under de senaste dagarna. Sen refererar han till Lena Sundströms reportage i TV4 som påstås vara ”mycket avslöjande” och där tittarna själva kunde ”se hur rena lögner sprids”.

Det är beklämmande att händelsen ideligen beskrivs som en enda stor lögn. Att historien förvanskats efter att PI först tog upp händelsen råder det ingen tvekan om – att gammelmedia dock valt att till 100 procent fokusera på detta och framställa de så kallade ensamkommande flyktingbarnen som offer är fullständigt absurt och vedervärdigt.

I ett annat inslag ställer sig Lena Sundström, som ofta uppvisar en fäbless för diverse konstigheter i sina alster, och kastar ut dun från en balkong och påstår att ännu kan ingen med säkerhet säga vad som har hänt.

Vidare beskriver Mattsson debatten i Agenda mellan Björn Söder (SD) och Jan Helin som att den sistnämnda kom med sakliga argument och fakta och försökte ställa relevanta frågor till ”SD-mannen” medan Söder ”malde på om att Aftonbladet erkänt något, oklart vad”.

Den som är invandrarfientlig och lever i villfarelsen att medierna – de seriösa, alltså – mörkar någon slags för allmänheten okänd sanning om integrationsproblematiken lät sig säkert inte övertygas av Jan Helins lugna konstateranden av siffror och faktiska förhållanden.

Expressen, som precis antagit ”Berättande som berör” som någon sorts slogan, ska alltså enligt Mattsson tillhöra de ”seriösa medierna” medan han hyllar Lena Sundström och ser på Jan Helin som en seriös publicist. En skevare verklighetsbild har sällan förmedlats så tydligt. Att Helin, Mattsson och Sundström med flera lever i en annan dimension kan härmed fastställas en gång för alla och alla arbetar de aktivt för att ytterligare minska det lilla förtroende svenska folket har kvar för journalistkåren (blott fyra procent). Avståndet mellan makten och folket fortsätter att grävas allt djupare.

Både Jan Helin och Lena Sundström stod upp för journalistiken i går.

Bloggen om Expressen



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt