tisdag 16 augusti 2011

Fånge konverterar till islam för att få fördelar

SKOTTLAND David Millar knivhögg 82-åriga Lucy Marshall till döds. Nu har han skapat sig en mer kravlös tillvaro inne på fängelset genom att konvertera till islam. Muslimer daltas det som bekant med vart de än befinner sig.

Millar slipper arbeta i fängelsets tvätteri på fredagar så att han kan delta i bönen. Han har också uppgett för vänner att han slipper utföra några som helst sysslor under ramadan. Inte nog med detta, den 28-åriga mördaren ska dessutom ha halalmat.

En källa på fängelset uppger för The Scottish Sun att han arbetar i tvätteriet men vill slippa med hjälp av sin nyfunna tro. Andra källor menar också att Millar, som bara var 14 år gammal då han 1997 knivhögg Marshall, inte har uppvisat något tidigare intresse för islam. Man tror att Millar fått för sig att en muslimsk diet skulle hjälpa honom med hans träning. En fängelsevakt säger att de är förpliktigade att bistå fångar som konverterar till islam.

Förra månaden rapporterade The Scottish Sun om den 52-åriga hustrumördaren Malcolm Webster som även han konverterade till islam för att han ville ha bättre mat.

The Scottish Sun

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt