onsdag 31 augusti 2011

Nu satsar man på invandrargängen i Backa

GÖTEBORG Bostadsområdet Backa röd i Hisings backa i Göteborg kallas för "Lilla Pakistan", där gängkriminaliteten är frekvent. Inte minst ligger tonårsgängen bakom alla bilbränder och upplopp med stenkastning mot polisen, brandkåren m fl. Nu ska Backa Röds unga få möjligheten till ferie- och helgjobb samt en fritidsgård. Beslutet tog Norra Hisingens stadsdelsnämnd för att förbättra området efter senare tids stök och bråk.

Satsningarna består av tre delar; Socialdemokraternas vallöfte om extrajobb för unga mellan 15-20 år under den kommande hösten, en ny fritidsgård och att fritidsgårdarna i Kärra, Tuve och Backa får erhålla 70 000 kronor var att spendera efter ungdomarnas önskningar.

Socialdemokraterna har tidigare satsat på sommarjobb för de unga i stadsdelen, och ser gärna att även privata aktörer engagerar sig i jobbskapandet. Liknande åtgärder för de unga i området har gjorts tidigare, och möttes då av kritik. När bostadsbolaget Poseidon för ett par år sedan skapade arbetstillfällen för ungdomar, blev deras satsning bemött av reaktioner i stil med ‘måste man begå brott för att få jobb’, enligt GP.

Trots kritiken som Poseidon fick utstå, vill nu Tord Karlsson, socialdemokrat och ordförande i stadsdelsnämnden, satsa på arbete och aktiviteter åt ungdomarna i hopp om att förbättra situationen. Karlsson understryker att det är samhällets ansvar att  se till att förutsättningarna är så bra som möjligt för dess medborgare.

GP

Relaterat

Fördomar orsakar otrygghet enligt rapport
Häktade libaneser bakom upploppen i Tynnered

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt