onsdag 17 augusti 2011

Stökig natt i Göteborg

BUSUNGAR Göteborgspolisen har haft en händelserik natt. Efter ett gripande av två ungdomar strax innan midnatt på tisdagen utbröt diverse våldsamheter ut.

Det hela började vid kvart i tolv på tisdagskvällen med skadegörelse av en spårvagn i Hjällbo centrum där någon kastade en stor sten genom en ruta. Polisens presstalesman Stefan Gustafsson säger att de redan var stationerade i området och var beredde på stökigheter och att det tyvärr verkar vara något av en tradition med sådana här händelser innan skolstarten. Två ungdomar greps snabbt vilket utlöste en kedjereaktion av våldsamheter.

Vid fem över halv ett kastas en molotovcocktail mot en väktare på Muskotgatan.

Vid tio i ett lyser någon på polisen med så kallad grön laser. Två polismän får ont i ögonen och ett flertal patruller kallas till platsen där de utsätts för stenkastning och molotovcocktails.

Vid halv två kastar någon sten genom rutorna på två parkerade polisbilar vid polisstationen på Kultivatorgatan.

Vid fem över halv tre sätts en bil i brand med en molotovcocktail på Lilla Hjällbogatan.

Stefan Gustafsson säger att gärningsmännen inte kastat sina molotovcocktails så nära väktaren eller polisbilarna utan ”det verkar mer vara en markering”. De har åkt runt på mopeder vilket försvårat polisens jakt, som dessutom tidvis fått backa undan ur säkerhetssynpunkt.

– Det är inte som om hela stadsdelen är på fötter och är ute och gör det här. Det är ett fåtal. Vi har en god dialog med många ungdomar i Angered och det finns en god personkännedom hos poliserna där. Det är kanske till och med så att man vet ungefär vilka ungdomar det här är. Nu är det upp till polis och åklagare att kunna bevisa brott.

GP

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt