tisdag 30 augusti 2011

Islamistens dotter vill sälja slöjor på NK

Islamistparet Ebtisam och Mahmoud Aldebe

ISLAMISERINGEN Vet PI-läsarna vem Mahmoud Aldebe är? Det är islamisten som skickade ut brevet (som finns här) om krav muslimsk särlagstiftning i Sverige till samtliga riksdagspartier 2006. Reaktionerna blev också därefter. I princip förnekade han brevets innehåll så tillvida att det inte skulle tas på allvar och att media blåst upp det. Men alla vet att han ljög.

Aldebe medverkade en gång i SVT:s Debatt angående den uteblivna handskakningen; Carl Hamilton vs utskällda Halal-TV. Aldebe menade då att alla som inte accepterade islams påbud att vägra skaka hand är rasister och islamofober.

I oktober 2009 meddelade Aldebe att han skulle kandidera till riksdagen för Centerpartiet i Stockholm, vilket kritiserades av flera ledande personer inom partiet som ansåg att han hade bristande demokratisyn. I november 2009 drog Aldebebe tillbaka sin kandidatur. 11 januari 2010 avsade han sig även sitt medlemskap i partiet.

I SVT-dokumentären Slaget om muslimerna framträdde Aldebe och det han sa där är som tagit ur en islamistisk handbok. Han vill ge islam en politisk roll i Sverige.

Han har även förnekat att det skulle finnas någon som helst potentiell terrorist eller aktiva sådana i Sverige. Inte heller några sympatisörer. Enligt honom är det islamofobiska SD-knep för att uppvigla mot islam och alla fredliga muslimer.

I pappersupplagan av Uppsala Nya Tidning (UNT), den 25/8 2010 sid 4, skrev tidningen att Aldebe författat ett nytt brev som bland annat skickats till Fredrik Reinfeldt. Utdrag från brevet:

"Vi muslimer måste organisera oss politiskt, därför förslår jag att vi etablerar en politisk institution eller skola för att träna unga muslimer att vara politiskt och islamkunniga och sedan låter vi dem ansluta sig till de etablerade partierna"

UNT kommenterade i anslutning till utdraget:

Vi och dom-mentalitet är sannerligen av ondo.Vilket håll den än kommer ifrån. När Mahmoud Aldebe säger "vi muslimer" är det ännu värre. Då menar han ju att han dessutom representerar landets samtliga muslimer. "Vi" och "dom". Men detta är ändå inte det värsta med hans brev. Aldebe som tidigare gick ut med krav på sharialagar i Sverige tycker nu att muslimer ska rösta i valet för att de är muslimer. Och på muslimer. Muslimer ska kryssa enbart muslimer. Och inte nog med det. Aldebe vill skola hundratals muslimer till att vara "politiskt och islamkunniga" för att engagera sej politiskt och försvara muslimers "mänskliga rättigheter". Han räknar sedan upp ett antal män som bör rösta fram "egna representanter i de blanka kandidatlistorna. Vi kan rösta på beslöjade systrar också". Allt för att "ändra den svenska politiken och skapa historia – för islams skull". Tala om identitetspolitik!

Så långt Mahmoud Aldebe.

Hustrun

Hans beslöjade fru Ebtisam Aldebe är ett kapitel för sig och lika fanatisk. Till skillnad från maken är hon med i Centerpartiet och invald ersättare sedan 2006. Hon sitter även med i styrelsen för Centerpartiet i Solna och varit nämndeman i Stockholms förvaltningsrätt. Ebtisam Aldebe har där varit med om att avgöra minst 40 ärenden vid Migrationsdomstolen, bland annat har hon nekat kristna asyl.

Migrationsöverdomstolen prövade ett ärende som rörde en kristen konvertit från Afghanistan, och som vädjade om att få stanna i Sverige för sin nya trostillhörighets skull. När överklagandet avslogs i Migrationsdomstolen den 17 september 2010 fattades beslutet av rådman Eva Frånlund Althin tillsammans med nämnemannen Ebtisam Aldebe. Motiveringen var att den afghanske mannen "inte konverterat av genuin övertygelse". De två andra nämndemännen var av en annan mening, och anmälde att de hade velat döma till förmån för mannen.

Enligt Gabriel Donner, ombud för flera asylsökande som konverterat till kristendomen, var Ebtisam Aldebe tungan på vågen på samma sätt i åtminstone två av hans ärenden gällande kristna konvertiter från Afghanistan. När Migrationsöverdomstolen nekade prövningstillstånd i ett av dessa ärenden, gick han upp till Migrationsöverdomstolen och sa att omständigheterna kring domen var märkliga, och att den kunde vara färgad av nämndemannens trostillhörighet. Domstolen svarade att det råder religionsfrihet i Sverige och att man inte hade för avsikt att undersöka saken närmare.

Till SVT Rapport har hon ställt sig positiv till att införa delar av sharialagen i Sverige för att hjälpa muslimer i deras vardagsliv. Hon förespråkade en särskild arvsrätt borde gälla för muslimer i Sverige.

– Mannen ska alltid ta hand om kvinnan. Om kvinnan ärver en del så får hon behålla det för sig själv. Mannen som ärver två delar ska ta hand om hennes försörjning, förklarade hon.

Dottern

Detta är deras dotter och okänd för de flesta PI-läsare: Iman Aldebe, 26 år. Hon är ”modedesigner” – av slöjor. Iman har en ateljé vid Stureplan där hon skapar kollektioner av ”modernt muslimskt mode, exklusivt och ekologiskt.” En del islamister kallar henne hora då de anser att man inte ska mixtra med slöjans utseende och sätta krimskrams på det och hävdar samtidigt att svenskar varit positiva till kollektionen.

– Jag vill att inte sjalen ska ge stämpeln: där går den förtryckta muslimska kvinnan. Jag gör kläder för självständiga kvinnor som tjänar egna pengar.

Hon stöds av bland annat Exportrådet och att etablera sig i Stockholm, på Stureplan och NK är bara ett delmål.

– Nästa mål är Europa, Mellanöstern och Arabemiraten, jag har redan varit där de har behov av det jag skapar, svenskt mode är ett hett ämne nu, säger Iman Aldebe.

Media har tidigare tillfrågat H&M, Lindex, med flera, om de tänker börja sälja slöjor men alla sa att det inte var aktuellt.

City
Slöja – mode som vill synas

Lyssna: "Mode kan förändra mer än man tror"

I en annan SR-intervju sa hon

– Något jag tänkte på förra veckan det var burkadebatten, hur långt ska det gå? Blir det slöjförbud snart också? Och traditionella partier i Sverige smyger in främlingsfientliga inslag i politiken, som till exempel kurser där de som kommit hit får lära sig den ”svenska” kulturen, till exempel att man inte ska röra för mycket vid varandra när man pratar med varandra. Vill vi att alla svenskar ska vara likadana? Ska vi ha uniform? Snart kanske det kommer ett tatuerings- och piercingförbud?

Det sprider sig

I en käck artikel skildrar idag Skånska Dagbladet en nyöppnad klädaffär i närheten av Möllevångstorget i Malmö. Den beslöjade ägarinnan Shifaa Patel har invigt sin butik Tahara med slöjor och traditionella muslimska kläder.

– Klänningar i de svenska butikerna är ofta åtsittande. Och tunna, inte som den här, säger hon och håller ut en jeanskjol.

– Det finns så mycket fina kläder för icke-muslimer. Men de som är troende förtjänar också att kunna klä sig fint, säger Shifaa Patel.

Men hon hoppas också på att kunna locka kunder som inte letar efter traditionell muslimsk klädsel. I en avdelning hänger sånt som Shiffa Patel hoppas ska kunna passa alla målgrupper.

Skånskan – Se bilderna

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt