söndag 14 augusti 2011

Nobelpristagare vill införa rasistisk skatt

SYDAFRIKA Nobelpristagaren Desmund Tutu vill införa förmögenhetsskatt, men bara för vita. Dessutom hoppas han att vita själva ska agitera för införandet.

Den pensionerade anglikanske ärkebiskopen Desmund Tutu fick Nobels fredspris 1984 för sina insatser mot apartheid i Sydafrika. Han har även lett Sannings- och försoningskommissionen som upprättades efter apartheid.

Det var under en boklansering i torsdags på Stellenboschuniversitetet i Kapstaden som Tutu gjorde sina uttalanden. Det var under hans tid i Sannings- och försoningskommissionen som förslaget om förmögenhetsskatt hade föreslagits och fått stöd. Tutu sade att skadan apartheid orsakat var omöjlig att komma ifrån.

Till de vita i konferensrummet sade han: ”Ni drog alla fördel av apartheid. Era barn gick i extra fina skolor, ni levde i fina förorter.”

Tutu talade inte om hur han önskade att skatten skulle genomföras men sade att vita själva skulle agitera för att införa den.

Freedom Front Plus är ett parti som är representerat i underhuset och värnar boernas intressen. En av partiets talespersoner sade att det var oanständigt att peka ut vita eftersom de har bidragit oproportionellt mer till statskassan än andra grupper de senaste 17 åren. ”Begäran om självrannsakan och ett större moraliskt bidrag bör istället riktas till ANC-regeringen själv.”

Tutus rasargument är så mycket mer omoraliska om man tar hänsyn till att faktum att det redan finns mer än 600.000 fattiga vita, sade talespersonen.

Tutu sade också att apartheid hade lämnat sydafrikaner fulla av självhat och att det var den direkta orsaken till landets brutala brottslighet och död på vägarna.

”Vi får inte bli överraskade över den chockerande statistiken över våldsbrottslighet, mord, våldtäkt… När man lider av självhat projicerar du det på dem som ser ut som dig och vi har så kallad våld av svarta mot svarta där offret för en kapning blir skjuten även när denne har lämnat över sina bilnycklar.”

Dessutom menade han att den omfattande nedskräpningen är ett resultat av apartheid.

”Skammen över nedskräpningen… är inte en följd av fattigdom. Våra föräldrar var fattiga men vår omgivning var skrupulöst ren eftersom apartheid ännu inte hade gjort sitt fördärvliga arbete.”

”Jag är ingenting, jag är skräp och då spelar det ingen roll om jag lever mitt bland allt detta skräp som speglar vad jag tycker om mig själv.”

Det skyhöga antalet dödsolyckor i biltrafiken är också en effekt av apartheid.

”Vi visar det genom att vi kör vårdslöst, obetänkt, aggressivt… eftersom vi djupt inom oss är arga och därmed det fruktansvärda blodbadet på våra vägar under lediga dagar… fruktansvärd statistik vi bara accepterar.”

IOL News
Pretoria News

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt