torsdag 11 augusti 2011

Tuffa tider att vänta för upploppsmakarna

ENGLAND Människorna som nu deltar i de värsta upploppen i England på flera decennier kan få en obehaglig överraskning som följd av sitt agerande. En så kallad e-petition som lagts upp på den brittiska premiärministern David Camerons hemsida, number10.gov.uk, går ut på att upprorsmakarna bör bli av med sina socialbidrag. Dessutom kan de som döms för sin inblandning i upploppen bli vräkta.

Petitionen har fått ett massivt stöd med drygt 90 000 underskrifter tidigt i morse vid 6-tiden. Trycket på sidan har stundvis varit så högt att den varit svår att nå, så även i skrivande stund. Således lär siffran vid det här laget vara långt högre.

Petitionen har gjorts av en Stephen Mains som menar att ”inga skattebetalare borde behöva bidra till de som vandaliserat, stulit från deras stadsdel och uppvisar ett förakt för landet som försörjer dem”. Petitionens närmaste rival är författad av parlamentsledamoten Robert Halfon som vill sänka priset på bensin, med 24 000 underskrifter. Når petitionen 100 000 underskrifter kan den hänvisas till parlamentsledamöternas backbench business committee, där de kan välja att ta upp frågan till debatt.

Detta kommer samtidigt som fullmäktige i Manchester, Nottingham och London uppger att de kommer att vräka hyresgäster som döms för våld i samband med upploppen. Även regeringen kommer ta i med hårdhandskarna och försöka utöka sina befogenheter så att de som rest från en stadsdel till en annan bara för att delta i upploppen ska straffas.

BBC
BBC

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt