onsdag 10 augusti 2011

Turkisk kvinna har fått nog av stöket vill flytta tillbaka

HÄSSELBY I måndags kväll gick ett 20-tal ligister amok i Hässelby gård, en stadsdel i Västerort i Stockholms kommun, och slog sönder tunnelbanekuren med en brandsläckare och kastade sten mot Systembolaget, polisstationen och de poliser som skickas till platsen. En turkisk kvinna som driver en hälsokostbutik berättar att han tröttnat på den svenska politiken och funderar på att slå igen och flytta tillbaka till Turkiet.

En 20-åring har gripits misstänkt för våldsamt upplopp och ytterligare fyra har förhörts för inblandning i stenkastningen och vandaliseringen. Invånarna i området är rejält trötta på utvecklingen som gett deras stadsdel dåligt rykte och många vill nu flytta.

- Det känns inte som om det är ett statusområde att bo på precis, de drar ju ner för alla andra som sköter sig, säger Kerstin Lindén, boende i Hässelby gård, till ABC.

Nur Palak heter en turkisk kvinna som driver en hälsokostbutik i området. Hon ser uppgivet på utvecklingen och menar att det är hon och övriga skattebetalare som för stå för kostnaderna. Hon oroas över läget och funderar på att slå igen butiken och flytta tillbaka till Turkiet.

- Jag har jobbat här 17 år, nu vill jag flytta tillbaka, jag har tröttnat på den svenska politiken, säger Nur Palak till ABC.

SVT

En parallell är den turkiske skomakaren i Rosengård, Malmö, som tänkte i samma banor för några år sedan:

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt