fredag 21 oktober 2011

Daniel Poohl svamlar och räknar

EXPO PI:s nedläggning har förstås inte gått pojkarna på Expo förbi. Chefredaktör Daniel Poohl svamlar i en krönika på sitt sedvanliga lätt förvirrade sätt fram en massa osammanhängande glosor som ”svartmålning”, ”högerextremism”, ”fientlighet” osv.

Han erkänner dock att PI varit en framgångssaga och därmed att det funnits en berättigad efterfrågan på en journalistik som fyller det tomrum som pk-media med sin censur skapat. Han gör också ett intressant räkneexempel. Poohl har nämligen roat sig med att räkna samman det vi skrivit om brottslighet och hur detta fördelar sig mellan invandrare och svenskar. Så här skriver han:

Vi kan ta ett exempel: Politiskt inkorrekts paradgren – kriminalitet. Under oktober månad har sajten publicerat 26 artiklar som handlar om begångna brott. 16 av dem kopplas samman med invandrare eller invandring. I Politiskt inkorrekts värld har alltså över 60 procent av brotten en direkt koppling till invandrare.

För det första är det inte vi på PI som begår brotten och kan därmed inte påverka hur den demografiska profilen för förövarna ser ut. För det andra är det förstås Poohls avsikt att framställa siffran 60 procent för brott kopplade till invandrare som felaktig och alldeles för hög. Poohl tycks uppenbarligen inte ha läst på.

Statistik från Brå och kriminalvården visar att över 50 procent av de som avtjänar straff för grova brott på våra fängelser inte ens är svenska medborgare. Om vi till detta lägger invandrare och personer med utländsk bakgrund som har svenskt medborgarskap så blir siffran ännu högre, sannolikt t o m en bit över de 60 procent som Poohl viftar med som om det skulle vara en grov överdrift.

Det enda Poohl med sitt räkneexempel visar är alltså att PI ligger helt rätt och – i motsats till övrig media – rapporterar hur brottsligheten i Sverige faktiskt ser ut. Tack för den bekräftelsen Poohl, även om vi det var något vi redan visste.

Expo

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt