fredag 7 oktober 2011

Fler oheliga allianser för att utestänga SD

POLITIK Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin, som nyligen ville göra den muslimska högtiden Eid till röd dag i den svenska almanackan, uppger nu att hennes parti kan tänka sig både Centern och Folkpartiet som i en del av en socialdemokratiskt ledd regering efter valet 2014. Jämtin kan tänka sig samarbeta med samtliga partier – utom Sverigedemokraterna.

På fredagen visade siffror som Expressen presenterade att sex av tio förtroendevalda S-politiker runtom i landet inte vill ha ett nytt rödgrönt samarbete. Blott 18 procent tyckte att nuvarande konstellation skulle fortsätta.

- Jag är inte överraskad. Många såg att vi hade svårt att få fram vår politik i det rödgröna samarbetet. Det har också vår tidigare och vår nuvarande partiordförande konstaterat, säger nu Carin Jämtin.

Vidare säger Jämtin att alla partier är potentiella samarbetspartners, förutom Sverigedemokraterna, dock inte som ett regerings­alternativ.

- Att vi och Moderaterna skulle gå samman i en regering är otroligt, men med Centerpartiet eller Folkpartiet, där ser jag att det finns möjligheter till sam­arbete.

- På något sätt måste vi som socialdemokrater göra det för troligt att vi har möjlighet att skapa en majoritetsregering.

Miljöpartiet

På DN Debatt skriver i dag Miljöpartiets nya språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin att de mycket väl kan tänka sig att samarbete med regeringen.

Expressen
DN

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt