söndag 9 oktober 2011

Kristna ingen folkgrupp?

RELIGION Bekant för en del är väl imamens uttalande i ”Människor och Tro” om att somalier som har konverterat till kristendom ska dödas. Det skedde i ett direktsänt studiosamtal den 13 september. Tretton personer anmälde programmet. En av dem var Erik Johansson från EFS. Han arbetar med ett missionsarbete för somalier i Sverige och tog väldigt illa vid sig.

Johansson polisanmälde programmet för hets mot folkgrupp. Trettio minuter senare togs programmet bort från SR:s hemsida.

Ingemar Löfgren, chef för SR International säger:

Eftersom jag är ansvarig utgivare, och det var flera saker som tydde på att de som reagerade på programmet hade rätt, valde jag att ta bort det…Sveriges Radio står för alla människors lika värde, och mot den bakgrunden får Sveriges Radio inte bli en talartribun mot intolerans. I så fall går det tvärtemot allt som vi står för.

Ingemar Löfgren är juridiskt ansvarig för vad programmet sänder, men säger också att det är svårt att kontrollera allt vad som sägs på olika språk.

JK svarar på anmälan att han inte tänker ta upp ärendet eftersom imamens uttalande ifrågasätts i programmet. Därmed duckar JK för frågan om kristna kan anses vara en folkgrupp. SR frias och så var allt frid och fröjd.

Dagen
Dagens Media

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt