fredag 7 oktober 2011

Ensamkommande ljög om sin ålder våldtog flicka

NORRBOTTEN En synnerligen osmaklig historia har nu uppdagats i Östra Norrbotten där ett 22-årigt ”ensamkommande flyktingbarn”, som påstod att han var 15, våldtagit en 17-årig flicka. I dag väcktes åtal.

Mannen är nyanländ i Sverige och uppgav då att han var 15 år gammal. Migrationsverkets utredning visar dock att han är född 88. Våldtäkten skedde i en lägenhet i Östra Norrbotten den 4 augusti. Där tog han tag i den 17-åriga flickan, kastade ner henne på en säng och höll fast henne medan han våldtog henne.

22-åringen anhölls i sin frånvaro senare samma dag och häktades dagen efter, trots att han endast påstods vara 15. Haparanda tingsrätt ansåg sig ha särskilda skäl och menade att risk förelåg för att han skulle fly eller på annat sätt försvåra polisens utredning. Mannens advokat överklagade men hovrätten gick på tingsrättens linje.

Mannen förnekar brott men medger att han träffat flickan. Vid en eventuell dom riskerar han minst två års fängelse. Kammaråklagare Anna Bergström yrkar på att han även ska utvisas. Förhandling kommer att ske inom ett par veckor.

  • Mohamed Trabelsi, 881005, tunisisk medborgare med tolkbehov på arabiska.

Haparanda tingsrätt, B 692-11

NSD

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt