onsdag 12 oktober 2011

Grekland beviljas ytterligare lån och nu ska flera betala

GÖKUNGEN Grekland fortsätter att suga ut EU. Det är häpnadsväckande att detta lilla skattefuskande och slösaktiga land ska tillåtas ruinera hela Europa. För nu tillkännager Trojkan (EU, IMF, ECB) att fler länder än  i Eurozonen ska in och stödja Grekland ekonomiskt. Och då vet vi precis vad detta kommer att innebära: Anders Borg kommer att öppna plånboken och strö miljardbelopp över Gökungen som genast kommer att svälja och sedan gapa efter mer.

Det sjätte stödpaketet är nu på väg trots att Grekland inte har genomfört tillräckliga åtstramningar och privatiseringar i den enorma offentliga sektorn. Att Tyskland, som är drivande i det här spektaklet, inte sansar sig när även banker börjar gå på knä, det är helt obegripligt. Den Europeiska Unionen skapades för att främja tillväxt och innovationer, företagsstimuleringar och en gemensam plan för att göra EU till världens ledande ekonomi.

Det hela fungerade alldeles  utmärkt när enbart de femton västnationerna ingick. Men sedan Sverige blivit medlem lobbade man igång en massiv kampanj för EU:s utvidgande. Så nästan alla gamla öststatsländer körde in i Unionen, vilket blev början till slutet. Efter detta har unionen bara fungerat som en stor socialbyrå. Typiskt Sverige. Allt vad man tar vid slutar i en socialbyrå. Är det det enda vi kan?

Nu har ECB (Europeiska Centralbanken) tagit bladet från tungan och meddelat att hela soppan har sitt ursprung i ett systemfel  Ni vet vad som händer i en dator som råkar ut för ett systemfel. Precis, den kraschar. Det kommer alltså förmodligen att inträffa inom EU också nu när vi alla blir indragna i denna superkris. Ekonomin, både i form av länders budgetar och bankers finansiella stabilitet, kan alltså kollapsa.

Trojkan riktar skarp kritik mot Grekland för att de inte gör tillräckligt för att landet ska slippa en konkurs. Deras medicin är densamma som tidigare;  kraftiga åtstramningar i den offentliga sektorn, skattehöjningar och privatiseringar av statliga bolag. Trots detta bjuder Trojkan på ytterligare ett stödlån. Fast nu ska alltså fler betala.

Samtidigt växer kravallerna på Atens gator. Desperata människor som inte längre kan försörja sig, går i mastodonta demonstrationståg. Det är inte lätt att inse att man inte längre klarar sig själv. Fast Grekland har sig själv att skylla. De borde få stå själva för sitt slösande och fuskande. Apropå det; så fuskade Grekland sig in i EU också.

Kruman

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt